Jens Grund ny prorektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Den 57-årige tidligere chefredaktør på Berlingske og BT samt Metroxpress og nu redaktør på TV2 News, Jens Grund, bliver ny prorektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han overtager fra 1. februar 2019 ansvaret for udviklingen af uddannelserne efter den nuværende direktør for uddannelse, forskning og viden, Trine Nielsen, der 1. februar 2019 bliver ny rektor.

Foto: Søren Bidstrup
af d. 21.12.2018 i Historier

Det er en mand med grundig erfaring fra mange sider af mediebranchen, som nu rykker over i uddannelsesverden. Jens Grund er uddannet journalist fra 1991 og efter kortere perioder på Det fri Aktuelt og Weekendavisen blev det til 12 år på Jyllands-Posten som journalist, egnsredaktør, reportagechef og redaktionel uddannelseschef. Herefter gik turen til DR som redaktionschef fra 2006 til 2010 og videre til chefredaktør på Berlingske fra 2010 til 2016. I godt et år tog Jens Grund herefter opgaven som ansvarshavende chefredaktør for BT og Metroexpress. Siden marts i år har han været redaktør på TV2 News.

Den kommende rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Trine Nielsen, ser frem til samarbejdet med Jens Grund og siger:

”Jens vil med sin erfaring fra forskellige dele af medieverden kunne bidrage til styrke relevansen på vores uddannelser, og udvikle uddannelserne med fremtidige behov for øje. Derudover kommer Jens med en stor ledelseserfaring, der vil gavne DMJX i en tid, hvor vi både skal bygge nyt og komme godt igennem en akkreditering. ”

Jens Grund siger om jobskiftet:

”DMJX er en fantastisk uddannelsesinstitution, som former fremtidens talenter inden for journalistik, reklame, design, foto og kommunikation. Jeg er både stolt og ydmyg over at få lov til at være en del af et ambitiøst hold af medarbejdere og studerende, hvis fælles mål er, at vi skal skabe bedre og mere kreative håndværkere end nogen anden uddannelse. Og i en turbulent tid med dommedagstrompeter om fake news og galopperende halve sandheder er der intet vigtigere end dygtige håndværkere til bl.a. at hamre fast: Jo, sandheden findes. På DMJX uddanner vi bl.a. folk til at finde og formidle den.”

Med udnævnelsen af Jens Grund til prorektor er lederskiftet på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole nu på plads og tilrettelagt. Den nuværende rektor, Jens Otto Kjær Hansen, fratræder med udgangen af januar 2019 efter 11 år i spidsen for skolen, når hans åremålskontrakt udløber. Han afløses af Trine Nielsen. Hendes nuværende stilling som direktør for uddannelse, forskning og viden omdannes til den prorektorstilling, som besættes af Jens Grund.

Med udgangen af september 2019 udløber den nuværende prorektor Lars Poulsens åremålskontrakt efter otte år på posten. Lars Poulsen vil i overgangsperioden frem til september fungere som prorektor for ressourcer.

Yderligere oplysninger:
Bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen, mobil 21410000
Direktør for uddannelse, forskning og viden på DMJX, Trine Nielsen, mobil 29745636
Redaktør Jens Grund, mobil 51563382

Kategori:  Historier

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram