Ideen er det mægtigste af alt - dimission i København

Det, der skal skille fårene fra bukkene på et lovløst arbejdsmarked er den gode idé. Og netop den gode idé har alle 200 nye bachelorer ved dagens dimission i København til fælles, mener årets festtaler, Nikolai Smith

af Dan Hansen d. 23.06.2017 i Historier

Alle artikelfotos: Anders Olsen, andersolsenfoto.com
 

Nikolai Smith er kreativ direktør hos AKQA og har haft en fantastisk karriere i blandt andet New York, Paris og Sao Paulo siden han for blot 7 år siden dimitterede fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

I dag var han tilbage. Denne gang som festtaler for 200 nye bachelorer fra de 7 uddannelser på DMJX i København.

Nikolai Smith brugte en stor del af sin taletid på at reflektere over, hvordan man kan differentiere sig på et marked, hvor der hverken er regler eller rammer, hvor alle kan poste og sende live og hvor YouTube-stjerne har flere følgere end aviserne har læsere.


Nikolai Smith

- Ideen er det mægtigste af alt. Ideen har aldrig været i højere kurs. I har alle ideen som fællesnævner. Den kommer I altid til at arbejde med og for. Hvis I vel at mærke vælger det, sagde han.

- Vi glemmer nogle gange vigtigheden af at bruge vores dyrebare tid fornuftigt og give verden noget, den ikke har set før. Vi skal kun sætte ting i verden, der giver mening og værdi. Når vi har følelsen af at gøre det, må vi ikke give slip, sagde Nikolai Smith.

Skal skabe facon på den nye virkelighed
Dimissionen blev holdt i storslåede rammer i Imperial Biograf i København.

Her fik dimittenderne og deres mange pårørende en del at klappe af. Herunder rektor Jens Otto Kjær Hansens lykønskningstale, hvori han blandt andet tegnede et billede af, hvordan vores liv og samfund på få år er blevet kommunikationsbaseret.


- Verden ser helt anderledes ud end for bare 3-4 år siden, da i startede på jeres uddannelse. Medierne og kommunikationen har forandret sig drastisk. Men det er ikke dårligt. For der er nogen, som skal skabe indhold i, og facon på, den nye virkelighed. Og det er jer, sagde Jens Otto Kjær Hansen.

Herefter blev hele 12 branchepriser uddelt til nogle af de studerende, som har gjort sig særligt bemærkede socialt eller fagligt.
 

Det største og reneste reklametalent i mange år
Julius Brade Harrebek fra Grafisk Design modtog Nationalbankens Jubilæumsfonds Rejselegat, blandt andet for sit store engagement i uddannelsen og undervisningen.
 


- Julius er ikke kun en dygtig designer, men også en flinker fyr, sagde Grafisk Designs faglige leder, Henrik Birkvig, som uddelte prisen.
 


Rejselystne Emilie Lybeck Maagaard, ligeledes Grafisk Design, modtog De Grafiske Fags legatfonds Rejselegat, som ligeledes blev uddelt af Henrik Birkvig og ledsaget af anerkendende ord.

Højskolens mangeårige, tætte samarbejdspartner, Aller, havde i år 4 legater med fra Allerfonden til studerende, som har gjort sig særligt fortjent. Aller Tryks administrerende direktør, Jesper Jungersen, uddelte legater og motivationerne.

De to første rejselegater, som var studieophold til School of Visual Arts i New York, gik til studerende fra henholdsvis Interaktivt Design og Grafisk Design.


Jacob Sørensen fra Interaktivt Design skal en tur til New York. Han blev i begrundelsen blandt andet fremhævet for sin iver, stædighed og evne til aldrig at give op.
 


Helene Nysom Thoning fra Grafisk Design skal besøge School of Visual Arts takket være sin sans for æstetik og sit formstærke design.

De to øvrige stipendier fra Allerfonden var studielegater til 3 uger lange ophold på Rochester University of Techlogy i New York.  
 


Begge rejselegater til Rochester University of Techlogy gik til studerende fra Medieproduktion og Ledelse, nemlig Annika Mørk og Nicolai Have Østergaard, som modtog prisen sammen og begge blev fremhævet for deres gode arbejde med medieproduktion.
 

Faglig sekretær i HK Grafisk kommunikation, Tina Holm Møller, havde igen i år medbragt et legat fra HK/Privats Ophavsretsfond til en studerende fra Kreativ Kommunikation.

Det gik til Klara Vilshammer Christiansen, som blev skamrost i begrundelsen. Blandt andet blev hun kaldt ’Det største og reneste reklametalent, vi har mødt i mange år”.


Klara Vilshammer Christiansen blev desuden fremhævet for sin menneskelige modenhed, sin empati og sin kreative enkelthed.

Mette Sejsbo, faglig koordinator på Tv- og Medietilrettelæggelse havde 2 TVM-legater med i posen. Legaterne, som er finansieret af TV2 Networks og Producentforeningen, gik til Roxanne Bagheshirin Lærkesen og Simon Philip Sundgaard, som begge var blevet indstillet af deres medstuderende på Tv- og Medietilrettelæggelse.

 


Simon Philip Sundgaard blev hovedsageligt fremhævet for sit omsorgsgen og store sociale engagement, som blandt andet har medført stiftelsen af en Cafe Latte-klub og opførelsen af en hygge-ø, bygget af træpaller, i klasselokalet.


Roxanne Bagheshirin Lærkesen blev fremhævet for sit overblik og overskud. Desuden er hun ifølge sine klassekammerater ’dronningen af dansegulvet’ og ’pissesjov’.

Højskolens eget rejselegat gik til Jonas Kekkonen fra Fotografisk Kommunikation. Han blev blandt andet fremhævet for sin visuelle skaberkraft, sin kompromisløse æstetik og sin evne til at fokusere på modtageren.


Faglig koordinator på Fotografisk Kommunikation, Christina Reedtz Funder uddelte legatet og ordene til Jonas Kekkonen. Farmand Kekkonen sneg sig med på scenen og fik formentlig et par gode rygskud af sønnike.

Eftermiddagens 2 sidste legater gik til studerende fra Kommunikationsuddannelsen.

Det første var et rejselegat fra PR-branchen, som blev uddelt til Nanna Olin og Jacob Møller af PR-branchens næstformand Nikolaj Buchardt.
 


Nanna Olin og Jacob møller blev blandt andet fremhævet for at have vist god forretningsforståelse i deres BA-opgave.

 

Line Lund fra Kommunikationsuddannelsen modtog et rejselegat fra DJ Kommunikation og blev fremhævet for at have været fagligt aktiv under uddannelsesforløbet, hvor hun blandt andet har engageret sig i studieordninger og været formand for Dansk Journalistforbunds studenterforening på skolen, Andrea.


Legatet fra DJ Kommunikation blev uddelt af Merete Østergaard, som er områdechef for kommunikation og ledelse på DMJX.

Gratis håndtryk og stjålne knus
Efter taler og legatuddeling blev der uddelt 200 eksamensbeviser og ditto antal håndtryk fra rektor. Minus de gange, hvor den dimittenden i stedet fik tiltusket sig et rektoralt knus.

Herefter lukkede toastmaster, prorektor Lars Poulsen, den formelle del af festlighederne og inviterede på lækkerier i biografens foyer.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram