Horsens Kommune efter samarbejde med DMJX-studerende: Vi er ved at svømme over af gode ideer

50 studerende har arbejdet sammen med Horsens i 3 uger for at skabe ideer og kommunikation, der skal få kommunens unge til stemmeurnerne

Byrådspolitikerne i Horsens skal ud at køre med internet-komikeren Le Fëvre for at tiltrække de unges opmærksomhed omkring valget
af Dan Hansen d. 1.03.2017 i Historier

Ved kommunalvalget i 2013 havde Horsens Kommune den 5. laveste valgdeltagelse blandt de 18-29-årige.

Det vil kommunen ændre på. Og et samarbejde med Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har nu givet overvældende mange gode ideer, som bare venter på at blive sparket i gang.

Det fortæller kommunikationskonsulent i Horsens Kommune, Mette Pamperin Rasmussen, som sammen med Gitte Hedemark, leder af byrådssekretariatet, har deltaget i det såkaldte Innovation X-forløb, hvor DMJX-studerende i 3 uger arbejder sammen med eksterne partnere om at skabe social innovation.

- Jeg er meget imponeret over den idérigdom, gejst og ildhu, som de studerende kom med. De er virkelig kreative og innovative, og vi har været vildt glade for samarbejdet. Vi er kommet hjem med så mange gode ideer, at vi er ved at svømme over. Så vi er meget begejstrede, fortæller Mette Pamperin Rasmussen.

Brev fra Bedste og carpool-interview med politikere
De studerende, som primært var journaliststuderende, var fordelt på 7 grupper, som hver pitchede deres idé efter et 3 ugers forløb med research, idegenerering og konceptudvikling.

- Alle ideerne kunne noget, så det bliver en kunst at begrænse sig, forklarer kommunikationskonsulent, Mette Pamperin Rasmussen, som dog går med til at fremhæve 3 af ideerne:

Sæt X ved Horsens: En kampagne, der skal vise, hvor let, det er at sætte sit kryds. Her skal der blandt andet opsættes en mur i Horsens midtby, hvor unge kan sætte krydser med spraydåser og tusser.

Brev fra Bedste: Koncept, hvor personlige, gammeldags breve fra ”Bedste” lander i de unges postkasser og fortæller, hvorfor de bør engagere sig i lokalsamfundet og stemme.

Horsens-man: En krydsning af det populære rullende talkshow ’Carpool Karaoke’ og internet-komikeren Le Fêvre, hvor byrådspolitikerne udsættes for interview med mere, mens de kører i taxa.

Ideen Horsens-man vandt for mest originale idé ved pitchen.
Du kan se en præsentation af ideen her:


Filmen er en del af en større løsning, som er lavet af Frederik Bøgekær Ejdrup, Helle Elgaard Kvist, Janus Fabricius Nielsen, Cecilie Thorup, Jesper Bruun, Kate Frank Pommer og Jakob Houg Jakobsen.

Ideer skal præsenteres for Horsens byråd
De mange ideer skal nu præsenteres for politikerne i Horsens, som skal beslutte, hvorvidt de skal føres ud i livet.
 

"Det bliver en kunst
at begrænse sig"

 

For selv om flere af ideerne er helt grydeklar - og kan gennemføres uden de store omkostninger - er det ifølge Mette Pamperin Rasmussen helt og alene politikerne, som bestemmer, hvordan kommunen skal bruge sine ressourcer frem mod byrådsvalget.

Vil være med igen
Uanset udfaldet, tøver Mette Pamperin Rasmussen ikke med at kalde samarbejdet med DMJX for en stor succes.

 

"Vi vil meget gerne
være med igen"

 

- Forløbet har sat en masse tanker i gang. Og vi har fået vinkler og ideer, som vi slet ikke ville have tid til at udvikle alene i hverdagen. Så jeg vil sige, det har været meget værdifuldt og at vi har fået fuld valuta for den tid, vi har investeret, siger Mette Pamperin Rasmussen.

- Vi vil meget gerne være med igen. Og også anbefale andre at deltage, siger hun.

Dét skulle der være rige muligheder for.

Innovation X-forløbet løber af stablen 2 gange om året. I forårssemestret for 100 studerende og i efterårssemestret for 300 studerende med blandende hold fra højskolens 9 BA-uddannelser.

Se denne multimediefortælling fra efteråret 2016, hvor Cabi var en af de 6 eksterne opgavestillere.

I dette semester deltog 2 eksterne partnere med udfordringer. Udover Horsens Kommune medvirkede Kvinfo, som fik ideer og koncepter, fra 8 hold af studerende, til at opbygge et mentornetværk, der skal hjælpe nydanske kvinder med at komme ind på det danske arbejdsmarked.

Men det er en helt anden historie …

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram