Grafisk Design lander fullbright-stipendiat til visuel gæsteunderviser

Victoria Arriola, som både er kreativ direktør, kunstner og lektor med speciale i at visualisere ord og tekst, har fået finansieret et ophold på DMJX, hvor hun skal undervise og metodeudvikle med studerende og undervisere på Grafisk Design

Foto fra LinkedIn
af Dan Hansen d. 12.01.2018 i Historier

Både underviser Anne Mette Hartelius, hendes studerende på Grafisk Design og den amerikanske lektor i visuel kommunikation, Victoria Arriola kan godt begynde at glæde sig 14 interessante dage i marts.

En ansøgning om et fullbright-stipendiat til Victoria Arriola er blevet mødt med positive briller af den amerikanske fullbright-fond, som har valgt at finansiere et gæsteforløb for lektoren i Danmark.

Victoria Arriola beskæftiger sig med ’language as design’ og skal på et undervisningsforløb arbejde med at implementere tankegangen hos de studerende på Grafisk Design.

Skal afprøve metode til udviklingsprojekt
Anne Mette Hartelius er ved at færdiggøre sit udviklingsprojekt i sin lektoranmodning, hvor hun arbejder med metoder til at oversætte ord til form.

Og det er netop test af disse metoder, som er omdrejningspunktet for den fælles undervisning og samarbejdet mellem den danske og den amerikanske lektor, som starter forløbet den 5. marts.

Udover at dygtiggøre de studerende i at tænke fra ord til form, skal samarbejdet give viden om visuel identitet ved anvendt retorik.

Anne Mette Hartelius arbejder i sit lektorforløb med en ny metode til strategisk design af visuel identitet. Den kommer man givet vis til at høre mere til senere.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram