Fremtidens udfordringer var i centrum til velkomstreception

Tiden står på ingen måde stille i medie- og kommunikationsverdenen, og det bar talerne ved torsdagen og fredagens velkomstreceptioner for DMJX nye rektor Trine Nielsen og prorektor med ansvar for uddannelse og viden Jens Grund også præg af.

Foto og alle øvrige fotos: Frederik Kjeldgaard
af d. 20.03.2019 i Historier

Glassene var fyldte, og de små retter var stillet frem til de godt 100 fremmødte medarbejdere, samarbejdspartnere, brancherepræsentanter, venner af højskolen og studerende, der fredag d. 15. marts 2019 var mødt op på DMJX-afdeling i Emdrup for at byde velkommen til højskolens nye ledelse. (Præcis som på Campus Aarhus dagen forinden).

Og det var de kommende udfordringer, som højskolen og dens studerende står overfor i fremtiden, som var det store tema for tiltrædelsestalerne, hvorfor rektor Trine Nielsen i sin tale blandt andet sagde:

”Vi har et stærkt fundament, men vi har også en vision om at skabe en fremtidssikret højskole. Vi vil gerne have en skole, der er kendertegnet ved at have et højt fagligt miljø både for studerende, undervisere og forskere.”

Den vision tilkendte den tiltrædende prorektor med ansvar for uddannelse og viden, Jens Grund, sig også:

”Vi vil uddanne de dygtigste håndværkere inden for hver uddannelse. Håndværkere der er reflekterede og har teorien i orden, en teori der altid er funderet i en grundlæggende praksis, fordi vi tror på, at et stærkt håndværk, og etik er afgørende, hvis vi som institution skal være med til at bekæmpe tillidskløften fake news – og det er uanset om det gælder indenfor journalistik, kommunikation eller de visuelle fag.”

Og det er brancher, hvor de studerende, som optages på en af skolens seks uddannelser, kommer ud til en anden arbejdsvirkelighed, end da de blev optaget. Den understregede bestyrelsesformand for DMJX, Lisbeth Knudsen, ved at fortælle om et arbejdsmarked i forandring, hvor to-årsplaner er en umulighed, fordi udviklingen går stærkt og stiller større og større krav:

”Vi skal uddanne til et arbejdsmarked, hvor lønmodtagerkulturen nok for en stor del af vores studerende ikke længere vil være eksisterende, men der vil være en projekt- og freelancekultur. Og så skal vi uddanne studerende til nogle aftagere og en omverden, som bliver mere og mere optaget af etik, kvalitet, og stiller krav og forventninger til, hvordan medierne og kommunikationsbranchen optræder ansvarligt,” sagde formand for DMJXs bestyrelse, Lisbeth Knudsen og fortsatte:

”Jeg kan ikke forestille mig nogen uddannelsesinstitution, der er mere spændende at være på end lige præcis den her. Og jeg kan heller ikke forestille mig, at der ville være nogle andre personer end jer to, der med jeres erfaring, udsyn og visioner, ville være bedre til at løfte opgaven med de udfordringer, som højskolen står overfor.”

Både Trine Nielsen og Jens Grund tiltrådte deres stillinger 1. februar.

Kategori:  Historier

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram