Flere vil studere på DMJX

DMJX har modtaget 3.190 ansøgninger til 509 pladser på BA-uddannelserne

Nogle af dem, der kom gennem nåleøjet - og dimitterede i 2019. Foto: Frederik Kjeldgaard
af Dan Hansen d. 23.03.2020 i Historier

Også i år bliver der rift om pladserne på de 9 uddannelsesretninger på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Da fristen for at søge ind via kvote 2 udløb, i går søndag, havde 2.044 ansøgere sat kryds ved en DMJX-uddannelse som 1. prioritet. Det er 5 procent flere end sidste år.

Medregner man ansøgninger, som har en DMJX-uddannelse som en lavere prioritet, når tallet op på 3.190. En stigning på 6 procent i forhold til 2019.

Ansøgerne skal nu igennem optagelsesprøver i kampen om de i alt 509 studiepladser.

Bred fremgang
Der er fremgang i ansøgertallet til alle uddannelser med undtagelse af Medieproduktion og Ledelse, som oplever en lille tilbagegang på 6 ansøgere.

Mest populære uddannelse er igen i år Journalistik, som har fået 1219 ansøgninger, heraf har 857 ansøgere den som 1. prioritet.

Kommunikationsuddannelsen optager som eneste uddannelse studerende via kvote 1, hvorfor der forventes en stor stigning i bunken af ansøgere frem mod fristen den 5. juli.

Sådan fordeler tallene sig

2020

2019

 

Fakta om optag

• Uddannelsen Visuel kommunikation består af de 4 uddannelsesretninger Fotografisk Kommunikation, Grafisk Design, Interaktivt Design og Kreativ Kommunikation, som optager hver 20 studerende.

• Journalistuddannelsen optager 224 studerende

• Fotojournalistuddannelsen optager 12 studerende

• Kommunikationsuddannelsen optager som eneste uddannelse studerende i både København og Aarhus. Uddannelsen optager 105 studerende (53 på den ene campus og 52 på den anden)

• Tv- og Medietilrettelæggelse optager 38 studerende

• Medieproduktion og Ledelse optager 50 studerende.

Læs mere om vores BA-uddannelser

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram