Festivalen er slut, men debatten og samtalen skal fortsætte

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole trak i mandags fuldt hus på Dok1 i Aarhus. Debatter, portræt-workshops lynkursus i memes lokkede både branchefolk, studerende og interesserede borgere og biblioteksgæster til.

 

af d. 4.09.2019 i Historier

Kan man melde udsolgt, når noget er gratis? Næppe, men da de sidste stole var sat frem i Store Sal på Dokk1 kunne man ikke presse flere mennesker ind til eftermiddagens talk-program. Moderator Niels Krause-Kjær måtte bede om at få ryddet redningsvejene i siderne  af salen, og selv under pauserne blev folk siddende for at holde deres plads i salen, der kan rumme 250 personer.

Sådan blev afslutningen af DMJX's 75-års jubilæumsår præcis som det var tænkt. Fyldt med samtale om alt fra fake news til undersøgelser om tillid, man ikke kan have fuld tillid til.

For selv om mange af de forskellige talks tog fat på netop de mange udfordringer og problemer i mediebranchen, så fæstede en af paneldeltagerne professor Steen Steensen fra Oslo Met sig netop ved den fulde sal, når han talte om at være optimist på mediebranchens vegne.

- Se hvor mange, der faktisk interesserer sig for emnet og har lyst til at debattere det, sagde han i den talk, der handlede om tillid til medier. Det er jo fordi de bekymrer sig, og mener at medierne er vigtige og relevante for dem, sagde han. Også selv om de svarer, at de ikke stoler på journalister eller medier, når de bliver spurgt i undersøgelser.

 

DMJX Festival var afslutningen på 75 års jubilæet for Danmarks Medie og Journalisthøjskole. I åbningstalen tog også rådmand for Kultur og Borgerservice Rabir Azad-Ahmad (R) Festivalen ordet. Han understregede behovet for at diskutere demokrati og medier i en virkelighed, hvor vi hele tiden bliver udfordret et online informations-bombardement.

- Jeg bliver bekymret for demokratiet, når man ser hvor meget falsk information, der hele tiden er tilgængelig på nettet. Mine børn er udsat for det, og nogen gange frygter jeg nærmest, at de bliver hjernevaskede, sagde han. Rabir Azad-Ahmad fortalte på festivalen om en demokratisk tænketank, som han har taget initiativ til.

Og det bliver ikke sidste gang Danmarks Medie og Journalisthøjskole er vært ved den type arrangement.

- Vi skal fortsætte den demokratiske samtale og være vært for den, også i fremtiden, sagde rektor Trine Nielsen. 

Andre steder på Dokk1 arbejdede journalist- og fotojournaliststuderende med portrætter af folk på Dokk1 og i byen. Portrætterne fik folk med hjem, og de udstilles også på Dokk1 frem til 11. september. Mange af dem kan også ses her.

DMJX Festival blev afviklet 2. september 2019 som en del af Aarhus Festuge. Festivalen var arrangeret i samarbejde med Dokk1 og med støtte fra Aarhus Stiftstidendes Fond.

 

 

 

 

Kategori:  Historier

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram