Er du rigtig klog?

Prøv kræfter med 50 spørgsmål fra videnstesten, som er en del af optagelsesprøven til Journalistuddannelsen.

af Dan Hansen d. 27.04.2019 i Historier

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole holdt lørdag optagelsesprøve til Journalistuddannelsen.Som en del af prøven indgår den legendariske videnstest.

Ingen ansøgere har nogensinde svaret rigtigt på alle spørgsmål.Du kan også prøve kræfter med videnstesten her i en let redigeret udgave*.

Tag videnstesten her

I optagelsesprøven indgår udover videnstesten også en sprogtest og forskellige øvelser, der blandt andet tester iagttagelsesevne, kreativ tænkning og sproglig formuleringsevne.For at bestå videnstesten skal man normalt svare korrekt i omkring halvdelen af spørgsmålene.  •     Journalistuddannelsen havde i 2019 1.135 ansøgere.
  •     903 har tilkendegivet, at de ønsker at gå til optagelsesprøven.

  •     De kæmper om 224 pladser.

  •     Desuden indgår videnstesten som en del af optagelsesprøven til Fotojournalistuddannelsen. Fotojournalistuddannelsen fik i år 118 ansøgninger til de 12 pladser.

Læs mere om Journalistuddannelsen

* Videnstesten er en let redigeret udgave af den opgave, ansøgerne løste til optagelsesprøven. Ansøgerne fik fire spørgsmål mere, hvor de bl.a. skulle navngive øer og rangordne bøger efter alder. Af tekniske grunde er de spørgsmål ikke med her. Udregningen af point er også anderledes, da ansøgerne løste opgaven i et program, hvor der i nogle tilfælde er risiko for at få minuspoint. I testen her på hjemmesiden gives point for rigtige svar, mens urigtige ikke tæller med.

 

 

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram