DMJX-undervisere vinder pris for lærebogsforslag

Et bundsolidt forslag til en ny undervisningsbog for journalister vinder forlagspris på 25.000 kroner.

af d. 14.11.2019 i Historier

To DMJX-undervisere har vundet Samfundslitteraturs særpris på lørdag -  nemlig Mette Stentoft og Martin Vestergaard, der begge underviser journalistik på DMJX. De får prisen "for et forslag til en grundig og gennemtænkt lærebog til undervisningen i journalistik", skriver forlaget Samfundslitteratur.

Juryen bemærker særligt, at Mette Stentoft og Martin Vestergaard i deres bogforslag fremhæver behovet for et større fokus på det journalistiske mindset – og ikke kun på journalistiske praksisformer og metoder. Bogen giver et bud på, hvordan man kan udvikle begge dele hos de journaliststuderende. Forfatterne stiller en præcis diagnose på de udviklinger, som gør det udfordrende at undervise journaliststuderende og klæde dem på til et uvist og mangfoldigt fremtidigt professionelt liv.

Stentoft og Vestergaards bogforslag er tænkt til niveauet lige over den første introduktion til journalistikfaget. Deraf titlen: Journalistik for let øvede. Bogen vil være særdeles velegnet på professionsbachelorniveau og på universiteterne som den første lærebog i journalistik.

De andre vindere

Årets anden særpris på 25.000 kr. tildeles Krishna Husted Vijayarankan, Anne Mette Habekost og Lilian Sølvsten, undervisere ved socialrådgiveruddannelsen, VIA, Holstebro, for bogforslaget Tavshedspligt og tværprofessionelt samarbejde – på det sociale område.

Hovedprisen på 100.000 kr. går i år til lægerne Alexandra Ryborg Jønsson og John Brodersen, fra Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet. De vinder for bogforslaget "Snart er vi alle patienter – Overdiagnostik i et samfundsfagligt perspektiv".

Kategori:  Historier

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram