DMJX tog halvdelen af priserne ved Årets Pressefoto

Total dominans fra DMJX-studerende ved Årets Pressefoto 2019, hvor blandt andet hovedprisen Årets Pressefoto gik til en fotojournaliststuderende fra højskolen.

Fotograf Sarah Hartvigsen Juncker
af d. 5.03.2020 i Historier

En historisk prisregn ramte otte lykkelige DMJX-studerende, da de løb med halvdelen af kategori-priserne ved uddelingen af Årets Pressefoto for 2019. Ovenikøbet gik den største pris - kategorien Årets Pressefoto - også til en DMJX-studerende.

Syv af de otte vindere kommer fra Fotojournalistuddannelsen DMJX, Aarhus og en enkelt er fra TV- og Medietilrettelæggelse, DMJX, København.

Vinderne af førstepriser i de forskellige kategorier fordeler sig således:

Sarah Hartvigsen Juncker vandt både "Årets Pressefoto" og "Årets Nyhedsbillede, Danmark" med serien "Godhavnsdrengene". Sarah er praktikant på Information, hvor hun har lavet det vindende billede.

Om Sarah Hartvigsen Junckers billede sagde dommerne:

Årets vinderbillede er et rigtigt pressefotografi af en vigtig begivenhed, der brændte sig fast på dommernes nethinder. Det viser både den store og den lille historie, men det vigtigste sker hos ham, der kigger ud på os. I hans øjne ser man både smerten, det sår, der ikke kan hele, og forløsningen ved endelig at modtage den anerkendelse, han og de øvrige har kæmpet for i årevis. Alt unødvendigt er skrællet væk, og først ved andet kig på billedet opdager man, at det er statsministeren, som omfavner ham. På den måde kommer billedet på stærkeste vis til at kommunikere, at hun er samfundet – og at han er både sig selv og alle de andre, der venter på at høre det lille, store ord: Undskyld.

Laura Bisgaard Krogh og Andreas Haubjerg vandt "Årets Portræt" med projektet ”Et spørgsmål om ære” om unge kvinder, der er flygtet fra deres familie.
Laura og Andreas lavede projektet i løbet af 7.semester på DMJX i efteråret 2019.

Oscar Scott Carl vandt "Årets danske reportage" med serien ”Børn for en weekend” om flygtningebørn på sommerlejr.
Oscar lavede historien selvstændigt, lige før han startede sin praktik tid hos Berlingske.

Valdemar Stroe Ren vandt "Årets Hverdagsbillede" med projektet om grønlandske unge ”Når dansk er nødvendigt”.
Valdemars billede er en del af hans 2.semester projekt - en  magasin historie lavet på DMJX i foråret 2019.

Nanna Navntoft vandt "Årets long term projekt" med projektet ”Om tvangsoverspisning”
Nanna startede sit projekt under sin praktik tid hos Politiken. Hun har arbejdet løbende på historien under hendes 7.semesters udveksling på KABK i den Haag og i løbet af hendes 8. semester på DMJX. Nanna dimitterede i januar 2020.

  

Benny Kjølhede vandt i "TV/Web Open Category" med webdokken ”Jeg ryster”, som han lavede i sin praktik på Politiken. Benny Kjølhede går på 8. semester på TV-og Medietilrettelæggelse på DMJX i København. Se webdokken her.

Andreas Beukel Vinther og Tobias Stidsen vandt "Årets korte tv/webhistorie" med historien ”Inden jeg forsvinder”. Andreas og Tobias lavede videodokumentaren om OCD i løbet af deres 3. semester på DMJX i efteråret 2019. Den kan ses her.

De fotojournaliststuderende var også godt repræsenteret blandt 2. pladserne i de forskellige kategorier.

Mads Joakim Rimer Rasmussen modtog andenpræmien i "Årets Danske Reportage"
Mads lavede projektet som sit sidste BA-projekt i efteråret 2019.

Jesper Houborg fik andenpris i "Årets udenlandske reportage"
Jesper Houborg lavede historien sammen med Valdemar Stroe Ren i deres tredje periode i efteråret 2019.

Morten Lau-Nielsen modtog andenpræmie i "TV/Web Open Category"
Morten har lavet projektet under sin praktik tid hos Jyllands-Posten.

Søren Pagter, der er til daglig leder og underviser på Fotojournalistuddaannelsen er både stolt og imponeret over de studerende: 

- Det er fantastisk, at vores studerende kan producere historier, der i kvalitet og væsentlighed kan måle sig med de bedste i branchen. De mange priser viser tydeligt, hvor dedikerede vores studerende er, og at vi har et godt studiemiljø, som de med deres engagement selv er med til at skabe, siger han.

Uddelingen af Årets Pressefoto skete fredag den 6. marts på Det Sorte Bibliotek, Det Kongelige Bibliotek i København, hvor statsminister Mette Frederiksen også deltog og overrakte hovedprisen til DMJX-studerende Sarah Hartvigsen Juncker.

2.678 stillbilleder og 35 tv/ web-produktioner lavet af 166 fotografer deltog i dette års konkurrence. 28 fotografer blev nomineret før prisoverrækkelsen - og ud af disse var 11 DMJX-studerende.

 

Kategori:  Historier

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram