DMJX i kamp mod folkeskoler om at blive Årets Skolebyggeri

Din stemme kan være med til at afgøre, om den nybyggede DMJX-campus i Aarhus skal kåres som årets fremmeste skolebyggeri.

Foto: Niels Nygaard
af Dan Hansen d. 14.05.2020 i Historier

Liv, latter og læring skulle fra april i år have summet i loungeområder, auditorier og kontorer på den nybyggede campus på Katrinebjerg i Aarhus.

Men grundet corona-nedlukningen er nybyggeriet endnu ikke blevet indtaget af studerende, ansatte og gæster.

Alligevel er det ikke gået eksperters næser forbi, at Aarhus har fået en markant uddannelsesinstitution til fremtidens journalister, kommunikatører og fotojournalister.

Sammen med 4 andre skolebyggerier i Danmark – alle folkeskoler – er DMJX kommet i finalefeltet i Årets Skolebyggeri 2020. En konkurrence, som kører for 8. gang og er iværksat af Nohrcon for at fremhæve inspirerende eksempler på flotte og funktionelle skolebyggerier og læringsrum. 

Flabet og foranderlig
I motivationen beskrives DMJX-bygningen som et attraktivt, funktionelt og æstetisk byggeri, der samtidig rummer en stor grad af bæredygtige tiltag, både miljømæssige, sociale og økonomiske

Dommerne i den uafhængige jury fremhæver blandt andet bygningens markante, hvide sky, som svæver over den øvrige del af bygningen:

"En spændende skole, hvor de fysiske rammer udtrykker og understøtter skolens foranderlige virkelighed. Skolen placerer sig på en gang både klassisk og flabet i forhold til sin historiske kontekst. Den forventelige robuste let-aflæselige base i gul sten bliver opløst i en skyformation, hvor forholdet mellem åbne og lukkede flader virker konstant foranderlige. Interiøret virker overbevisende ved hjælp af sammenbindende materialer og et miljø der understøtter studiets ambitioner mod en konstant foranderlig verden."

Stem frem til 8. juni
Du kan læse mere om DMJX-byggeriet, se billeder og dykke ned i dommernes kommentarer på Nohrcons konkurrence-site:

Afgiv din stemme, og læs mere

Her kan du også se de flotte byggerier hos de 4 øvrige finalister: Christianshavns Skole, Peder Lykke Skolen i København, Skolen i Bymidten i Helsingør samt Lindbjergskolen i Herning.

Alle kan stemme på sin favorit frem til den 8. juni.

Vinderen offentliggøres den 15. juni.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram