DMJX-film vinder international mediepris

Dokumentarfilm om minoritetetssprog har vundet fornem pris ved studenterkonkurrence med deltagere fra 175 uddannelsesinstitutioner fra hele verden

af Dan Hansen d. 9.02.2018 i Historier

Det er kun få dage siden, at filmen We Are Romansh (Nus Essan Rumantschs) blev nomineret til en dokumentar-pris ved den store filmfestival for studerende i Mellemøsten, The Zayed University Middle East Film Festival (ZUMEFF).

Nu har filmen fået en endnu større anerkendelse i form af en pris ved BEA18 Media and Arts festival.

Filmen har vundet en af konkurrencens 18 kategorier - blandt over 1500 indsendte projekter - og de studerende bag skal nu til Las Vegas i april for at modtage pris, hyldest og filmfremvisning ved festivallen.

We Are Romansh (Nus Essan Rumantschs) handler om udrydningstruede sprog, som det schweiziske minoritetssprog Romansh er.

Bag filmen står Conor Castles-Lynch, Nada Mawsouf og Samantha Soh, som har lavet den, mens de var udvekslingsstuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles internationale tv-semester.

Du kan se filmen her

 

 

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram