DMJX–billeder om dyster virkelighed nomineret til World Press Photo

42 fotografer er fundet blandt 4548 deltagere. Fotojournalist Heba Khamis er blandt de nominerede ved årets World Press Photo for sin historie Banned Beauty om ”bryst-strygning” blandt unge piger i Cameroun.

Et af Heba Khamis' billeder fra serien om bryst-strygning, som sikrer hende en pris ved årets World Press Photo
af Dan Hansen d. 16.02.2018 i Historier

For at beskytte deres døtre mod overgreb og for tidlige ægteskaber anvender mødre i Cameroun opvarmede sten eller lignende for at gøre deres døtres bryster mindre og derved gøre pigerne mindre attraktive.Fænomenet kaldes bryst-strygning. Og en foto-historie, som illustrerer det er nu nomineret til den fornemmeste fotopris, World Press Photo.Heba Khamis fra Egypten står bag billedserien, som hun lavede mens hun var international studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun studerede på højskolen i hele 2016 på et scholarship - først på den internationale Photo I linje i foråret 2016 og derefter på Photo II, hvor hun lavede den prisvindende historie som sit afsluttende diplomprojekt - en eksamensopgave, der modsvarer vores danske bacheloreksamen.

Vigtigt at DMJX uddanner fotojournalister fra udviklingslande
4548 fotografer fra hele verden har indsendt tilsammen flere end 73.000 fotografier til konkurrencen. Af disse har en jury udvalgt 42 fotografer, hvis fotografier og historier er nomineret i konkurrencen. Hvem der vinder første, anden og tredje priser afsløres ved World Press Photo Festival den 13. og 14. april i Amsterdam.

Heba Khamis’ billedserie ”Banned Beauty” er nomineret i kategorien ”Contemporary Issues”.

DMJX har en lang tradition for at optage scholarship studerende på de 2 internationale fotolinjer.
Vi har givet scholarship til studerende fra lande som for eksempel Nepal, Bangladesh, Kina, Indien, Kenya, Iran og Egypten. Formålet er at udvikle kritisk fotojournalistik i lande, hvor der ikke er samme tradition for at undervise i fotojournalistik samt anvende netop det medie til information og oplysning.- Vi er meget stolte og glade på Hebas vegne. Samtidig viser det vigtigheden af, at Danmarks Medie- og Journalisthøjskole også uddanner internationale fotojournalister fra udviklingslande. Jeg vil vove at påstå, at hun aldrig var blevet internationalt kendt, hvis ikke det var for DMJX, siger Søren Pagter leder af Fotojournalistuddannelsen.


Internationalt anerkendt
Heba Khamis’ studie på DMJX og ikke mindst hendes billedserien ”Banned Beauty” har gjort hende til en international anerkendt fotojournalist. For eksempel blev hun i 2017 udvalgt til at være en del af Joop Swart Master class, hvor 12 talentfulde fotojournalister deltager.- Og med den seneste nominering er hun den første egyptiske fotojournalist, der vinder en pris i World Press Photo, så vidt vi har kunnet researche os frem til, siger Søren Pagter.

”Banned Beauty” blev sidste år udstillet i Danmark på Copenhagen Photo Festival, hvor historien var blandet de ti udvalgte historier, der markerede Fotojournalistuddannelsens 25 års jubilæum.

Sjælden begivenhed
Det er kun 3. gang, at en DMJX-studerende er nomineret for skoleprojekter. Marie Hald vandt i 2013 en 2.-pris i kategorien 'Observed Portraits'.
Nicolai Fuglsang vandt i 1999 for sit BA-projekt. Desuden har Lærke Posselt og Erik Refner vundet World Press Photo-priser for fotografier, som de har taget i praktiktiden.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram