Dimission: Nu får I ikke mere forærende

92 journalister og 10 fotojournalister blev skubbet ud af reden med fantastisk festtale og bevingede rektor-ord. 4 BA-projekter blev hædret med legater
 

af Dan Hansen d. 22.06.2017 i Historier

Alle artikelfotos er taget af Laura Bisgaard Krogh

- 4 års slid er overstået. Nu venter så 40 år mere. Mindst.

Med de ord og et blink indledte rektor Jens Otto Kjær Hansen sin tale til dagens godt 100 flyvefærdige dimittender på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Heldigvis er det nogle spændende år, hvor I skal ud og sætte hvert jeres aftryk på verden, fortsatte han.

- I har ikke fået en billet, der automatisk giver adgang til de traditionelle medier. Mange af jer kommer til at bruge jeres faglighed helt andre steder. Og nogle af jer kommer til at kæmpe for at få lov til det. I har fået en masse brugbare værktøjer med jer her fra. Nu får I ikke mere forærende, sagde Jens Otto Kjær Hansen.

Festtale om journalistiske helte og livredende fake news
Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, holdt en tale, der blev modtaget med et helt minuts klapsalver.

Læs talen
Mine journalistiske helte. Eller: Hvordan fake news kan redde dit liv og hvordan disruption kan redde journalistikken.

Se talen:

 

Efter festtalen fyldtes salen igen af hundredvis af hænder, der blev klasket mod hinanden. Adskillige gange, endda.

Først, da 4 rejselegater for særligt gode BA-projekter blev uddelt.

4 fremragende BA-projekter
DR Nyheders Pris for årets kritiske og konstruktive hovedopgave gik til Anders Toft Bro og Rasmus Schøler Agger for BA-projektet "En lussing for livet". Tv-dokumentaren følger 3 mennesker, som blev slået af deres lærere inden revselsesretten – det såkaldte spanskrørscirkulære - blev ophævet for 50 år siden. En af dem blev slået over 250 gange og mødes i dokumentaren med den udøvende lærer.


Anders Toft Bro og Rasmus Schøler Agger fik overrakt prisen af redaktionschef hos DR, Christian Lindhardt, som blandt andet kaldte dokumentaren for eminent journalistisk håndværk.

Scanpix-prisen blev denne gang tildelt fotojournalist Janus Engel for BA-projektet "Det nationale immunsystem". Projektet afbilleder – og afdramatiserer – 13 trusler som terror, ebola og orkaner.


Leder af fotojournalistuddannelsen, Søren Pagter, udleverede prisen til Janus Engel på vegne af fotobureauet Scanpix. Projektet blev blandt andet fremhævet for den skarpe, originale idé, som sætter vores frygt i perspektiv.

Højskolens egne rejselegater  blev denne gang uddelt til 2 BA-projekter.

Mikkel Danielsen og Philip Róin Skovhus fik det ene for BA-projektet "En simpel guide til hvordan du vælter din diktator". Legatet blev overrakt af vejleder og prismotivator, Jesper Gaarskjær


Mikkel Danielsen og Philip Róin Skovhus blev blandt andet rost for deres grundige research og imponerende interview-materiale, som tæller flere end 50 interview. Herunder 2 med tidligere livvagter for Gambias diktator.

Det andet rejselegat blev givet til Mathias Glistrup Petersen og Rasmus Dalgaard Jensen for BA-projektet "Internettets mørke hemmelighed: Tæt på narkoverdenens spøgelser". Projektet trænger ind bag Tor, som er en slags Den Blå Avis for ulovlige varer som narko og våben.


Projektet blev skamrost af vejleder, Jan Dyberg Larsen, som blandt andet fremhævede den grundige research, evnen til at finde og tjekke kilder samt evnen til at skrue ned for fascinationsknappen – i det ellers hyperfascinerende univers – og i stedet give plads til fakta og refleksion.

Eksamensbeviser og pindemader
Så skulle man tro, at dimittenderne og deres pårørende var ved at være færdige med at klappe. Men da de 102 eksamensbeviser skulle uddeles – plus en halv snes stykker ekstra til studerende, som er dimitteret forskudt af de normale eksamensperioder – ville jublen ingen ende tage. Hver eneste nye journalist og fotojournalist blev nærmest båret af klap og jubelråb til podiet, hvor der vankede rektoralt håndtryk og karakterblad.

 

Herefter inviterede prorektor Lars Poulsen, dagens konferencier, til et lækkert traktement, som blev serveret i festlige rammer i højskolens vandrehal.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram