Den største dimittendfest verden nogen sinde har set

77 journalister, 42 kommunikatører og 7 fotojournalister blev i dag fejret ved dimissionsfesten i Aarhus, hvor der også blev uddelt 4 legater for fremragende præstationer

af d. 26.01.2017 i Historier

Tekst: Dan Hansen
Fotos: Laura Bisgaard Krogh

 

- Hold op, hvor er I godt nok mange i dag – set heroppefra – flere tusinde er jeg sikker på. Nej 10.000. Det her bliver den største dimittendfest verden nogen sinde har set.

Sådan lød det i indledningen til Per Bjerres festtale ved dagens dimission på DMJX.


Per Bjerre

Mediechefen hos Folkekirkens Nødhjælp lavede naturligvis en slet skjult reference Trumps indsættelse - og de allerede så berømte alternative fakta – i festtalen, som blandt andet handlede om dimittendernes mange muligheder og store ansvar. Og som flere gange undervejs høstede høje grin og spontane klapsalver.

Læs hele Per Bjerres tale Medierne og Folket

Også højskolens rektor, Jens Otto Kjær Hansen, kom forbi de alternative fakta i sin lykønskningstale til dimittenderne:

- I er klædt godt på til at gå ud og gøre en forskel i en medieverden, der vel ikke længe har været så spændende som nu. Den er fyldt med spin, falske nyheder, alternative fakta, politik på Twitter, private medier, der rykker, ting der flytter sig og generel opbrud. Det skaber et stort behov for jer mange nye steder, sagde Jens Otto Kjær Hansen.

Rektor Jens Otto Kjær Hansen holder hyldesttale ved dimissionsfesten 2017 på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Jens Otto Kjær Hansen
 

DR belønnede radio-dokumentar om uberettiget fængslede
Efter talerne var det tid til den imødesete legatuddeling til studerende, som har markeret sig særligt.

DR’s legat til Årets kritiske og konstruktive hovedopgave blev overrakt af Ulrik Haagerup, chef for DR Nyheder, til journalisterne Amalie Tarp Borup og Caroline Lotz, som har lavet en radio-dokumentar om uberettiget fængslede.

Dokumentaren viser blandt andet, hvordan de løsladte falder ned mellem flere stole og derfor hverken får hjælp eller økonomisk kompensation fra myndigheder eller samfund.

- Og projektet dokumenterer ikke bare problemet, men kommer også med mulige løsninger. Det er inspirerende, det er konstruktivt og det er fremragende journalistik, som naturligvis blev belønnet med et 12-tal, sagde Ulrik Haagerup.

Fotopris fra Scanpix for fortælling om byudvikling i København
Leder af Fotojournalistuddannelsen, Søren Pagter, overrakte Scanpix-prisen til Daniel Hjorth for bachelorprojektet ’De bygger en by’, som i fotos og ord fortæller om den hastige byudvikling i København. Pagter læste samtidig motiveringen fra Scanpix op, hvori, det blandt andet lød:

Projektet er udsprunget af den personlige undren, der let bliver overført til læseren: Hvad er det for en forandring, som den hurtigt voksende storby gennemgår – og hvad er det for nogle kræfter, der styrer den udvikling?
Dermed er det et projekt, der åbner for debat om noget meget nærværende, som de færreste i storbyen måske reelt tænker over, men bare finder sig i.”


Daniel Hjorth og Søren Pagter

 

Projektet kan endnu ikke offentliggøres, men her er et af de mange fine og interessante fotos:


Foto: Daniel Hjorth

JP-legat til super-studerende fra Kommunikation
Kommunikationsuddannelsen uddelte et Jyllands-Postens Mindelegat til en studerende, som ikke bare har præsteret et fremragende BA-projekt, men leveret en formidabel indsats hele vejen igennem studietiden.

Det tilfaldt Janne Wentzel Sørensen og blev uddelt og motiveret af underviser, Ole Rasmussen, som har været vejleder på BA-projektet ’Stop hævnporno - En kampagnestrategi til Randers Statsskole’.


Ole Rasmussen og Janne Wentzel Sørensen

- Hun har gennem hele sit studie vist stor faglig progression og stort engagement både fagligt og socialt, lød det.

Begrundelsen fremhævede også hendes to praktikopgaver og BA-projektet, hvor hun sammen med makker Mathilde blandt andet har lavet en kvantitativ undersøgelse med 2.300 respondenter samt trukket på teori og metode fra hele uddannelsen og formået at sætte den i spil overfor den nyeste viden og litteratur.

Indblik i bandemiljø og exitprogram gav JP Mindelegat
Dagens sidste legat var endnu et Mindelegat fra Jyllands-Posten.

Det gik til for BA-projektet ’Farvel til broderskabet’ om det nationale exit-program, bandepakke 2, der skal hjælpe medlemmer ud af banden, væk fra miljøet – og ind i en ny og bedre tilværelse.

Legatet blev i fraværet af vejleder, John Frølich, uddelt af områdechef, Henrik P. Berggreen, som læste op fra begrundelsen, hvori, det blandt andet hed:

”Opgaven giver os et helt unikt indblik i, hvad der sker med unge mænd, der forsøger at bryde ud af rocker- og bandegrupper. Det er et miljø, som er svært at trænge ind i for journalister, og vi får som læsere derfor sjældent indblik i en skjult verden.

Samtidig får vi helt ny viden om det danske nationale exit-program. Det nationale program er enestående og danner lige nu inspiration for flere af vores nabolande, som også overvejer at oprette egne nationale exitprogrammer. Hele 64 af de 110 rockere og bandemedlemmer, som siden 2012 har været igennem et exit-forløb herhjemme, er i dag uden for kriminalitet”.


Thomas Bruun og Ole Obitsø Kristensen i sejrskram. Henrik P. Berggreen har legatet lidt endnu.
 

126+ håndtryk fra rektor
Herefter blev der uddelt eksamensbeviser til de 126 nye bachelorer og ligeså mange rektorale håndtryk. Ja faktisk flere, de en del af de journalister, som er dimitteret i løbet af efteråret, også var mødt op for at deltage i festlighederne.

De fortsatte med mad og drikke i vandrehallen, som i dagens anledning var pyntet op til fest og fejring.

 

Kategori:  Historier

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram