Den internationale kandidat i journalistik er sikret EU-støtte de næste fem år

Partnerne bag Erasmus Mundus Masters in Journalism, Media and Globalisation har netop fået deres fjerde ansøgning gennem nåleøjet. Det betyder EU-støtte på næsten 4,5 milllioner euro og nye optag af internationale studerende fra 2020 og fem år frem.

 

af d. 30.09.2019 i Historier

Det er fjerde gang Aarhus Universitet sammen med Danmarks Medie- og Journalisthøjskole ansøger EU om støtte til den internationale kandidatuddannelse. Mellem 91 ansøgninger valgte EU at tilgodese de 41, og ansøgningen om støtte til den to-årige internationale kandidat i journalistik var altså en af dem, der fik et ja og sammen med det 4.460.000 euro i støtte de næste fem år.

EU's støttekroner sikrer ikke kun driften af de næste fem års Erasmus Mundus Journalism Masters. Hovedparten af pengene skal bruges på stipendier og lærerudveksling. I løbet af de næste fem år vil 88 af de kommende studerende kunne søge om få den prestigefyldte kandidatuddannelse financieret via et stipendie.

- På den måde får vi unge ind, som ellers aldrig i deres hjemlande ville kunne rejse pengene til så prestigefyldt en uddannelse. De kommer fra helt anden mediekultur, og det stiller også andre krav til vores undervisere, siger uddannelseschef på Journalistik Henrik Berggren.

En løftestang for det internationale

Leder International afdeling på DMJX, Inger Munk, har været med fra uddannelsens start i 2005, og hun oplever Mundus-samarbejdet som en løftestang for internationaliseringen på DMJX:

- Det betyder virkelig meget hos alle partnere at være med i et eliteprojekt som Erasmus Mundus Journalism. Ud af godt 200 Mundus Masters er denne den eneste med journalistisk fokus, og det gør DMJX og de andre partnere attraktive som samarbejdspartnere for universiteter fra hele verden, siger hun.

Erasmus Mundus-programmet i Danmark
Den internationale kandidatuddannelse er bygget op på den måde, at de studerende tager det første år på Aarhus Universitet og DMJX og det andet år på et specialeuniversitet.

Fra og med 2020 vil specialeuniversiteterne være University of Amsterdam med specialiseringen "Politics and Communication", Charles University i Prag med specialiseringen Totalitarianism and Transition og (fra og med 2021) også Ludwig Maximilian University I München med specialiseringen Cultures and Contexts. Hvis Brexit- processen tillader det, vil yderligere to specialeuniversiteter komme til: City, University of London med specialet Business and Innovation og Swansea University med specialiseringen War and Security.

Enkelte studerende kan vælge at tage 2. semester på et af følgende universiteter:

• University of California at Berkeley (Berkeley)
• Pontificia Universidad Católica de Chile (Santiago)
• University of Technology Sydney (Sydney)
• University of Cape Town (Cape Town)
• Fudan University (Shanghai)
• Lebanese American University (Beirut)
• University of Hamburg (Hamburg)

Fakta om Erasmus Mundus Journalism Masters

  • Programmet åbner mange muligheder for at arbejde som global journalist over hele verden og hvert år ansøger 500 studerende fra hele verden om at blive optaget.
  • Der optages hvert år cirka 80 studerende. Heraf er 75 % selvfinancieret, mens 25% får tilbudt Erasmus Mundus-stipendier. Kandidatuddannelsen tager i alt fire semestre.
  • Der har siden 2005 været næsten 900 studerende fra 103 lande gennem programmet og Erasmus Mundus Journalisme Masters fylder 15 år i 2020.

Læs mere om Erasmus Mundus Journalism programmet her.

Kategori:  Historier

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram