Blandt verdens 10 bedste fotostuderende: Jeg troede, jeg skulle studere matematik

Tobias Kobborg, fotojournaliststuderende på DMJX, er med i opløbet om den prestigefyldte Sony World Photography Award for et portræt af kenyansk eliteløber.

Tobias Kobborg måtte alliere sig med en motorcyklist for at fotografere Cornelius Kemboi i fuld galop.
af Dan Hansen d. 27.03.2019 i Historier

For 2 ½ år siden anede Tobias Kobborg ikke, at man kunne uddanne sig som fotojournalist.
Men gennem en ven fandt den unge vestjyde ud af, at han kunne kombinere sin passion for at fotografere og at rejse. Og for 1 ½ år siden kom han gennem nåleøjet til Fotojournalistuddannelsen på DMJX.

I går blev det offentliggjort, at han den 17. april skal en tur til London, hvor han sammen med 9 andre unge fotografer fra hele verden er shortlistet i en af verdens største fotokonkurrencer, Sony World Photography Award.

Vinderen af student-kategorien får sammen med æren 30.000 Euro til at købe fotoudstyr til sin skole for.

Prisen kan han vinde på baggrund af sin 3. semesters skoleopgave No one could catch me.

I projektet portrætterer han den kenyanske eliteløber Cornelius Kemboi fra Saint Patrick's High School ITEN, som er kendt for sin disciplinerede hverdag, og en lang række af olympiske medaljer og verdensrekorder.

 

10.000 billeder kogt ned til 5
I løbet af de 14 dage i Kenya kom Tobias Kobborg helt tæt på løberen og var blandt andet med til træning, hvor han i bedste Tour de France-stil måtte sidde omvendt bag på en motorcykel for at følge med.

Han nåede at skyde 10.000 billeder af Cornelius Kemboi på farten, i bad, sovende og al hans øvrige færden på skolen, som hverken har wifi eller elektriske stik, som kan aflede atleterne fra den benhårde disciplin.

Det færdige projekt var af en sådan standard, at underviserne Søren Pagter og Mads Greve opfordrede Tobias Kobborg til at sende et udvalg på 5 billeder til World Photography-konkurrencen.

Og sidst i marts blev det så offentliggjort, at underviserne ikke er de eneste, som er vilde med billederne.

Selv kan Tobias Kobborg næsten ikke forstå det.

- Jeg er jo fra Vestjylland, hvor vi ikke sådan lader os slå ud. Men jeg kan næsten ikke forstå det, og jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle stå i den situation. Jeg sindssygt glad og ydmyg, og samtidig taknemmelig for, at jeg har udviklet mig, sammen med mine undervisere og klassekammerater, til at stå her i dag, siger han.

- Jeg havde egentlig troet, at jeg skulle studere matematik og økonomi. Men sådan gik det heldigvis ikke, smiler Tobias Kobborg.

Har allerede vundet et Sony-kamera
De 10 fotografer, som er blevet shortlistet har hver vundet et kamera. Med det har de lavet en ny fotoopgave, som er den, de dyster med i finalen.

I den forbindelse var Tobias Kobborg i Indien, hvor han har lavet projektet S + R om det homoseksuelle par Shais og Rahul.

Se projektet her

 

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram