Afslutningsprojekt kåret som årets bedste VR-film

En Virtual Reality film har skabt stor opmærksomhed om Fairtrade kaffe. Og nu er filmen – som 2 DMJX-studerende har lavet – såmænd blevet udråbt som årets bedste marketing VR-projekt

VR-brillen er udstyret med kaffebonden Samuels øjne for at forstærke oplevelsen af at befinde sig i hans verden
af Dan Hansen d. 15.09.2017 i Historier

Hvis du har prøvet et par VR-briller, og set en 360 graders film, ved du, hvor effektivt du kan knipses ind i en fremmed verden. Det er næsten som at være der selv.

Præcis den fornemmelse ville Marie Mainz og Travis Lacy skabe, da de kastede sig over deres afsluttende BA-projekt på DMJX-uddannelsen Tv- og Medietilrettelæggelse.

Bringer kaffebønder og kaffeforbrugere tættere sammen
En voksen dansker drikker i snit 4 kopper kaffe om dagen - oftest uden egentlig at vide hvor kaffen kommer fra.
Denne kobling mellem forbrug og produktion ønskede Marie Mainz og Travis Lacy at iscenesætte ved at knytte kaffebonden og kaffedrikkeren tættere sammen.

De allierede sig med Fairtrade og Peter Larsen Kaffe og lavede VR-projektet ’Fair kaffe’, som sætter ansigter og levende mennesker på kaffen, vi drikker, ved at bringer forbrugerne hjem i kaffebondens dagligstue.

Projektet har vist sig så effektivt, at parret forleden modtog CopenX-prisen for årets bedste marketing VR-projekt for det.

Se filmen Fair kaffe her

Udover at producere filmen Fair kaffe, som Fairtrade og Peter Larsen Kaffe allerede har brugt ved en række events og food festivaller, producerede Travis og Marie også en markedsføringsfilm til sociale medier, som fungerer som invitation og teaser for de forskellige evnets, hvor man kan få den ægte VR-oplevelse og møde kaffebonden Samuel.

- Virtual Reality kan tage folk med på en rejse derhen, hvor de ellers ikke lige kan komme. Det var det, vi ønskede at gøre med filmen, og det er jo lykkedes meget godt, siger den ene halvdel af makkerparret, Travis Lacy.

Se teaser-filmen her

Vil vise virksomheder det store potentiale i VR
Travis Lacy fortæller, at formålet med BA-projektet dog ikke alene var at skabe en effektiv kampagne, men også at demonstrere mulighederne for at kommunikere og markedsføre med Virtual Reality.

- Mange virksomheder er stadig skeptiske overfor Virtual Reality. Mest fordi de ikke kender eller forstår mulighederne. Men der er et kæmpe potentiale for at fortælle gode historier og knytte forbrugere tættere på sit produkt, fortæller Travis Lacy.

Han og Marie Mainz vil derfor gøre det til en levevej at skabe fortællinger med VR og 360 graders film – og har sammen startet virksomheden Lama Productions.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Sketching for a logo design #pusteblume #logodesigen #lettering #sketch #dmjx #penandpaper
  • Mondays 🖕🏽 #dmjx #savage #ahs #queen
  • Jeg søger også noget. Billede af @marie_ravn. #dmjx #praktik #århus
  • Hej, det’ mig!🎙📻
#PRAKTIK #DMJX
  • Færdiguddannede journalister ✔️🍾#hurra #færdiguddannet #dmjx
  • Nordiske journalister og Orla Borg. Hvordan dækker vi integration i #norden. Vi er i #Gellerup #Aarhus #aarnjc #dmjx
  • I denne uge er det os seks der skal have jer med på arbejde. I øverste række er det @kasparhvid @lilleroj og Tobias Heegaard som alle sidder på nyhedsredaktionen 
Nederst er det Lotte Kragelund @mark.hede og @annahusted som sidder på på hhv webben, lokalredaktionen i Esbjerg og som redigerende. 😊 #jvpraktik #jvdk #dmjx #panikdag
  • apparently, i’m into late night posts lately 😂 
anyway! it’s been quite a while since I’ve posted a photo of this guy @dancewithjensen, so last week we went into the studio together to just play around and have some fun! It’s always such a pleasure working with Jens and I’m so excited for all cool stuff we’re gonna do together in the future ✨🦁