Årligt optag på Fotojournalistik reduceres fra 16 til 12

Reduktionen sker for at tilpasse arbejdsmarkedets efterspørgsel og skal ske uden en tilsvarende omkostningsreduktion på uddannelsen. Medieproduktion og Ledelse går samtidig fri af yderligere reduktion i optaget

Fotostuderende Ulrik Hasemann i gang med forberedelsen af sidste års store udstilling Life Exposed i København. Foto: Søren Pagter.
af Dan Hansen d. 23.01.2018 i Historier

Der er ikke mange som betvivler, at DMJX uddanner nogle af verdens bedste fotojournalister.Desværre har der igennem et stykke tid ikke været plads på arbejdsmarkedet til alle 16 årlige dimittender. Samtidig bliver der efterhånden slået for få praktikpladser op, da flere medier ikke længere har fastansatte fotografer, som kan oplære praktikanterne.

Som tilfældet er med alle uddannelsesinstitutioner med høj dimittendledighed har Uddannelses- og Forskningsministeriet krævet, at DMJX skærer i optaget til sine uddannelser.

På den baggrund har højskolens ledelse besluttet at reducere det årlige optag på Fotojournalistuddannelsen fra 16 til 12.

- Beskæringen svarer nogenlunde til dimittendledigheden, så vi forhåbentlig kan få en bedre balance. Og vi friholder så vidt muligt uddannelsen for besparelser, så vi kan bevare det miljø, der uddanner nogle af verdens bedste fotojournalister. Det vil vi ikke kunne, hvis vi tilsvarende reducerer udgifterne med 25 procent, siger rektor Jens Otto Kjær Hansen.De fire færre studiepladser på fotojournalistuddannelsen betyder, at uddannelsen Medieproduktion og Ledelse slipper for at skære yderligere fire studiepladser væk. I forvejen er optaget på den uddannelse skåret ned fra 60 til 50 studerende årligt.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram