126 dimittender blev sendt ud i en medieverden, som ikke eksisterede, da de startede

78 journalister, 8 fotojournalister og 40 nye kommunikatører sagde farvel til DMJX og goddag til en ny verden

af Dan Hansen d. 25.01.2018 i Historier

Alle artikelfotos er taget af Aleksander Klug

- Når jeg byder velkommen til en ny årgang, plejer jeg at sige, at ingen ædruelig person vil kunne forudsige, hvordan verden vil se ud om bare 3-4 år, når I er færdige med jeres uddannelser. Nu er det så den verden, I skal ud i. Den er stor og åben og fuld af både job, som I nok ikke havde drømt om, da I startede og af muligheder, I endnu ikke kan forestille jer. Jeg ønsker jer mod og held til at udfylde dén verden og sætte jeres aftryk på den.

Sådan sagde rektor Jens Otto Kjær Hansen, da han i dag holdt afskedstale for 126 bachelorer på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. 78 nye journalister. 8 nye fotojournalister. Og 40 nye kommunikatører.

De var sammen med deres pårørende mødt frem for at lade sig fejre og modtage eksamensbeviser som kronen på års slid.

Personlig festtale
Festtalen blev leveret af Henrik Kjerrumgaard, som er direktør for White Cloud og tidligere blandt andet har været spindoktor for Margrethe Vestager.

Talen var både aktuel og fyldt med personlige anekdoter og gode råd, som tydeligvis ramte både journalister, fotojournalister og kommunikatører.

Du kan læse talen her

En af dimissionens særligt imødesete begivenheder er altid legatuddelingen, hvor nogle af årets bedste BA-opgaver bliver fremhævet og belønnet med legater fra branchen eller højskolens egne rejselegater.

Disse 4 projekter blev belønnet med legater
BA-projektet ”Prik til ham” - en kampagne, der sætter HPV hos drenge på dagsordenen - blev belønnet med PR-branchens rejselegat. Det er lavet af Thit Schioldan Lund og Sarah Kramer Terkeldsen fra Kommunikationsuddannelsen og blev overrakt af Uffe Lyngaae fra foreningens bestyrelse.


Sarah Kramer Terkeldsen modtog legatet for projektet, som Uffe Lyngaae kaldte for ”innovativ sundhedsformidling via klassisk kampagnekommunikation”.

Ritzau/Scanpix-prisen gik til projektet "Rusland i Europa" – om den geografiske og følelsesmæssige dualisme i grænselandet Ukraine  - som er lavet i samarbejde mellem en fotojournaliststuderende Ólafur Steiner Gestsson og journaliststuderende Frederik Tillitz.
I motivationen hed det blandt andet, at projektet både er skarpt, vedkommende, aktuelt og nærværende.


Journalist Frederik Tillitz modtog prisen, som blev motiveret og overrakt af Søren Pagter fra Fotojournalistuddannelsen.
   

DMJX uddelte 2 x Højskolens rejselegat, som gik til hhv. et projekt fra Journalistuddannelsen og et fra Kommunikationsuddannelsen.

Områdechef i journalistik, Henrik Berggreen, har selv været vejleder på det BA-projekt, som blev kåret som årets bedste fra Journalistuddannelsen.
Legatet gik til Kirstine Marie Benedicta Lauritzen og Astrid Ildor for BA-projektet "Romance Scam", som er en ny form for internetsvindel, hvor forbrydere forklædt som forelskede indsatte narrer penge fra rigtigt forelskede brevskrivere.


Astrid Ildor modtog prisen - og kunne glæde sig over stor anerkendelse fra Henrik Berggreen, som kaldte projektet for et mønstereksempel, der både er kritisk, velresearchet, nuancerende, problemløsende og godt formidlet.

Højskolens 2. legat tilfaldt Mette Møller Hansen og Emma Martiny fra Kommunikationsuddannelsen. De har i deres BA-projektet beskæftiget sig med ”Purpose branding” og lavet en kommunikationsløsning for Atelier Aarhus.


Legatet blev overrakt af områdechef for kommunikation og ledelse, Merete Østergaard, som også har været vejleder på projektet. Mette Mølle Hansen (t.h.) og Emma Martiny tog begge imod kuverter og klapsalver.

126 rektorale håndtryk
Efter taler og legatoverrækkelser blev der uddelt 126 eksamensbeviser og ditto rektorale håndtryk.

Herefter inviterede toastmaster, prorektor Lars Poulsen, alle på forfriskninger i Vandrehallen, som i dagens anledning var forvandlet til festlokale.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram