Skip to main content

Genanvendt plastic er blevet til farverige gulvtæpper på DMJX

Studerende på DMJX i København har selv designet en række store gulvtæpper, der er produceret af bæredygtige materialer. Gulvtæpperne skal bidrage til et mere livligt studiemiljø.

Studerende har designet nye gulvtæpper til DMJX i København. Foto: Antonia Steiner

Efter corona har vi haft et særligt stort fokus på de studerendes trivsel. De studerende på DMJX i København har i høj grad efterspurgt, at vi skabte nogle flere rammer om det at være sammen med sine medstuderende. Det førte til, at de studerende arrangerede en gulvtæppedesignkonkurrence.

Fotos af Antonia Steiner

- Vi har flere fokusområder på skolen, og et par af dem er bæredygtighed og trivsel. I samarbejde med Ege Tæpper har vi derfor fået produceret nogle tæpper af bæredygtige materialer. Og studenterforeningen De Studerendes Råd har lavet en konkurrence blandt de studerende om at designe tæpper til at indrette nogle nye områder rundt om i bygningen, siger Nanna Norup, uddannelseschef for Visuel Kommunikation og Design på DMJX.

Flere af gulvtæpperne har fået et liv i det nyindrettede lounge-område "Broen" på DMJX i København, som for nyligt også er blevet udstyret med bordfodbold- og bordtennisborde. Mens andre af tæpperne er brugt til at indrette områder til gruppearbejde eller bare til at hænge ud på de forskellige etager, hvor de studerende har deres daglige gang.

- Vi ville bare gerne gøre skolen lidt mere hyggelig og nice og inspirerende. Gulvtæpperne har været med til at give noget mere liv til bygningen. Fra DSR's side har vi også indkøbt nogle bordtennisborde og bordfodbold, og ledelsen har indkøbt en masse planter. Det har alt sammen bidraget til, at man har lyst til at være noget mere på skolen, siger Emma Engdal Nielsen, der studerer Medieproduktion og Ledelse på 4. semester og er aktiv i DSR.

Producenten bag gulvtæpperne, Ege Tæpper, er cradle-to-cradle-certificeret, og tæpperne er blandt andet lavet af genanvendt plastic.

Alle de aktive studerende i De Studerendes Råd på DMJX i København har bidraget til at få gulvtæppekonkurrencen op at stå. De otte udvalgte tæppedesigns, der nu er blevet produceret, er lavet af David Vestergaard, Mathilde Fogh, Caroline Siersbæk, Isa Bella Madelena Normark og Emma Thers, der er studerende på en bred vifte af uddannelserne på DMJX.