Konference: Når journalister og forskere får ørerne i mediemaskinen
Det kan koste hårdt på det personlige plan at stikke næsen frem og mene noget. Det oplever forskere dagligt og også mange journalister, når de eksponeres på øretævernes holdeplads. Gratis konference stiller skarpt på tendensen og kommer med løsninger.
Husker du DR-dokumentaren fra 2023 om den syriske familie fra Vejle, som følte sig ’Forfulgt af politiet’? Dokumentaren blev heftigt omdiskuteret og gav tilrettelægger Thomas Lemke en ordentlig tur i mediemøllen.
Ham, og andre journalister og forskere, som har oplevet bagsiden af at deltage i den offentlige debat, kan du møde på en gratis halvdagskonference den 24. oktober kl. 13.00-18:00.
Konferencen ’Medieeksponering: Øretævernes holdeplads?’ er arrangeret af DMJX og Aarhus Universitet og foregår på DMJX’ nye Campus København i Ørestad Nord.
Gå direkte til konferencesiden for at tilmelde dig, eller læs mere om konferencen neden for.
Få værktøjer og viden til at håndtere modvind
På konferencen får du spændende, ny forskning og tal om digital debat og chikane – og ikke mindst redskaber til at hjælpe dig selv eller andre. Blandt andet fra konferencens to key note speakers:
Sådan oplever forskere digital chikane i offentligheden
Stinne Bach Nielsen forsker i digital chikane som ph.d.-studerende på AU’s Institut for Kommunikation og Kultur. Hun undersøger blandt andet, hvorfor forskere i stigende grad bliver udsat for digital chikane af offentligheden - og hvordan de oplever det.
På konferencen vil hun dele sin viden om, hvordan forskere oplever at blive udsat for digital chikane, og hvordan de håndterer og støttes til håndtere digitale angreb gennem konkrete indsatser, som kan gøre det nemmere at være forsker i en ny medieverden.
63 millioner Facebook-kommentarer tager ikke fejl
Du kan også glæde dig til en talk med Mikkeline Thomsen fra Analyse & Tal, som ved hjælp af machine learning har analyseret 63.000.000 kommentarer på danske mediers og politikeres Facebook-sider.
Undersøgelsen viser at mere end hver 20. kommentar kan karakteriseres som stigmatiserende, nedsættende, krænkende, stereotypiserende, ekskluderende, chikanerende eller truende.
Hvad betyder det for den offentlige debat? Og ikke mindst for de angrebne personer, som oftest bliver angrebet på baggrund af deres religion, køn eller handikap?
Handlingsanvisende paneldebatter
I to paneldiskussioner, som bliver modereret af Niels Krause-Kjær, vil de medvirkende både dele erfaringer med negativ offentlig eksponering og anvise løsninger til, hvordan vi hjælper forskere og journalister, som kommer i klemme.
I panelerne sidder - ud over de to key note speakers - blandt andre journalisterne Signe Wenneberg og Thomas Lemke, professor Morten Sodemann samt DMJX-rektor Julie Sommerlund og AU-dekan Maja Horst.
Konferencen henvender sig både til forskere, journalister og kommunikationsmedarbejdere. Deltagelsen er gratis og kræver tilmelding.
Tilmeld dig, og læs mere om konferencen her