Skip to main content

DMJX sætter fokus på seksuel chikane i mediebranchen

12.10.2021

Oplev journalist Karen Bro i samtale med en række mediechefer om, hvordan de håndterer seksuel chikane og sexisme på arbejdspladsen

Nyheder Aktuelt Karen Bro Metoo sexisme i mediebranchen

For godt et år siden satte Sofie Linde for alvor gang i den danske #MeToo-bølge, da hun stod på scenen til Zulu Comedy Awards i sin blå kjole og smed sexisme-bomben foran tusindvis af seere.

DMJX fulgte i samarbejde med journalist Karen Bro op med en undersøgelse af, hvordan mediebranchen håndterer disse problemstillinger. Karen Bro har i løbet af foråret interviewet 10 mediechefer om, hvilke værktøjer og løsninger de har fundet frem til det seneste år, og hun har trykprøvet deres svar på en workshop med nyuddannede og studerende fra DMJX.

Den viden, der kom ud af undersøgelsen, folder DMJX ud i løbet af efteråret, når Karen Bro har en række mediechefer i stolen til en snak om, hvordan de håndterer seksuel chikane og sexisme på arbejdspladsen. Alle arrangementerne bliver streamet live fra DMJX i Aarhus. 

Henrik Qvortrup var den første i rækken til en snak med Karen Bro. De kom blandt andet ind på mediernes dækning af #MeToo med masser af supplerende spørgsmål fra de diskussionslystne studerende i auditoriet og dem, der så med online.

Hele samtalen mellem Karen Bro og Qvortrup kan du se her.

De resterende arrangementer finder sted i oktober og november, og de bliver alle streamet live fra det gule auditorium på DMJX i Aarhus. Næste arrangement finder sted den 14. oktober, når Karen Bro møder Ida Ebbensgaard fra Zetland og Mette Østergaard fra Berlingske.

Arrangementet den 14. oktober bliver livestreamet på linket her kl. 12:00.

I de følgende samtaler deltager Tine Johansen (DJ), Fredrik Hillerbrand (Warner og Producentforeningen), Ulla Pors (TV2) samt forsker Mille Mortensen, der kobler teori og praksis sammen.