Medietips fra hele verden

Fra Madrid til Melbourne og London til Long Beach. De studerende på DMJX er på udveksling og i praktik i hele verden, og her deler nogle stykker af dem deres bedste rejsetips – både til dig, der ”bare” besøger en by, og til dig, der gerne vil have mediemæssig inspiration

DMJX er en af de uddannelsesinstitutioner, der sender flest studerende til udlandet. Mere end hver tredje studerende er i løbet af uddannelsen på udveksling, mange tager (dele af) deres praktik i udlandet, og vi samarbejder om udveksling med mere end 80 partnerinstitutioner i 35 lande.

Nedenfor har vi samlet et par håndfulde rejsetips fra nogle af de studerende, der har været – eller er – afsted. Der er to tips for hver destination: Ét til dig, der er ny i byen og ”bare” vil se og opleve noget. Og ét til dig, der gerne vil have faglig, mediemæssig inspiration.

Du kan finde flere historier og oplevelser fra vores studerende på "Udlandsredaktionen".

 

Madrid, Spanien – Tag gode sko med

- Julie Hellum, Kommunikation, 5. semester

Hvad er dit bedste råd/tip til en, der besøger dette sted første gang?

Mit bedste råd til én, der besøger Madrid for første gang, er; tag gode sko med!

Hvis man er typen, som kan lide sine rejser veltilrettelagt og planlagte, så kan man selvfølgelig godt læse lidt Lonely Planet i flyet og besøge et museum og gå forbi Gran Vía, men jeg synes, at den bedste måde at lære byen at kende på er, når man går i gaderne fra plaza til plaza, fra barrio til barrio.

I andre storbyer er det tit sådan, at man går mod noget bestemt som Eiffeltårnet, Times Square  eller Tivoli. Men Madrid er bedst, når man bare slendrer rundt og mærker stemningen.  Og så kan man jo med fordel, med jævne mellemrum, sætte sig på barer og cafeer og nyde det spanske køkken og se på mennesker.

Hvad er dit bedste råd/tip til en, der gerne vil have mediemæssig inspiration dette sted?

Mit bedste tip til at finde mediemæssig inspiration er at finde folk at tale med. Brug nettet til at finde fede locations for det, du interesserer dig for, duk op og spørg løs.

Spanien er nok bedst kendt for opfindelser som sangria og siesta, og mediemæssigt er innovationen også lidt svær at få øje på – så man skal lidt under ground, for at finde guld i Madrid.

Til gengæld er spaniere generelt både snaksaglige og hjælpsomme. Personligt er jeg vild med, hvor åbne folk er. Der er næsten altid gode historier foran næsen på én, hvis man bare spørger lidt ind. For mig er det tit vejen til en god fortælling.

Og så har Madrid af flere omgange været beboet af Ernest Hemingway, så her må være god inspiration at komme efter!

 

Cristchurch, New Zealand – Gå på opdagelse i street art med app

- Markus Földvary, Journalistuddannelsen, 7. semester

Hvad er dit bedste råd/tip til en, der besøger dette sted første gang?

Antallet af seværdigheder og attraktioner i Christchurch er desværre begrænset. Re:Start Mall er en af de attraktioner, der bestemt et besøg værd. Det er slags lille udendørs indkøbscenter bygget af farverige containere, med små cafeer, spisesteder, en bank, tøjbutikker og souvenirbutikker. Det blev bygget i oktober 2011, efter at det oprindelige City Mall blev ødelagt af jordskælvet tidligere på året.

Re:Start Mall vidner om kreativitet og vilje på at genskabe byen efter det altødelæggende jordskælv. Fremtiden for Re:Start Mall er endnu uvis, men der har været tilkendegivelser fra en ejendomsudvikler om, at de gerne vil forlænge det med 10 år.

Hvad er dit bedste råd/tip til en, der gerne vil have mediemæssig inspiration dette sted?

Det må helt klart være at gå på opdagelse blandt den store mængde street art, man finder på bygninger og tomme vægge i Christchurch. Efter jordskælvet i 2011, hvor store dele af centrum blev jævnet med jorden, har der stået en masse tomme bygninger, facader og vægge, som kreative folk har sprayet til med street art.

De sidste to år har der været en street art festival i byen. Download appen Street Wise, der guider dig gennem Christchurch med et kort over, hvor du finder street art og lidt tekst om selve værkerne.

 

San Diego, USA – Leg tv-vært i 70’erne

- Pauline Hye-Knudsen, Tv- og Medietilrettelæggelse, 6. semester

Hvad er dit bedste råd/tip til en, der besøger dette sted første gang?

Mine bedste tips er at komme i god tid, inden studiet starter, rejse rundt og finde ud af hvor du synes, der er fedest at bo - og besøge stederne inden du siger ja. Hvis du vil væk fra danskerne så undgå at bo ved pacific beach og mision beach. Og så tag surf-timer!

Hvad er dit bedste råd/tip til en, der gerne vil have mediemæssig inspiration dette sted?

Der er en frivillig tv-station på SDSU hvor man både kan få et netværk men også lege med sine ideer osv. Derudover vil jeg anbefale at tage til L.A og besøge studierne. San Diego er også byen, hvor Anchor Man finder sted, så det kan man jo lade sig inspirere af ved fx at tage til pool parties og lege man er tv-vært i 70'erne.

 

Helsinki, Finland – Køb (eller lån) Hufvudstadsbladet

- Anne M. Lykkegaard, Journalistik, 8. semester

Hvad er dit bedste råd/tip til en, der besøger dette sted første gang?

Jeg har lyst til at skrive – husk varmt tøj. Vejret er meget omskifteligt, og det er næsten mere reglen end undtagelsen, at det begynder at sne i stedet for at regne. Efter godt tre måneder i Helsinki, så jeg regn for første gang og var helt vildt overrasket.

Men jeg vil i stedet skrive, at jeg synes, at besøgende i byen, skal gå hen i universitetskvarteret, fordi det er så smukt og viser Helsinkis lidt brogede historie, hvor russerne byggede stort og pompøst. Desuden ligger Helsinki Katedral også her, og er et ’must see’. Adresse: Senaatintori/Senatstorget.

Hvis man vil have billig øl skal man tage til området nord for Helsinki centrum – Kallio. 3,5 € for 0,4 L. Ja, finnerne bruger ikke 0,5 L mål for fadøl. Meget skuffende. Tag metroen til Sörnainen station, så er man midt i Kallio. Er man til rock/heavy, kan jeg anbefale baren Lepakkomies Baari (Batman-bar).

Desuden kan du trygt og roligt tale med finlandssvenskerne. Deres svenske er meget, meget forståeligt, men du skal ikke regne med, at de kan fange dit danske ligeså nemt. Men det er muligt at tale dansk og svensk sammen med en smule tålmodighed.

Hvad er dit bedste råd/tip til en, der gerne vil have mediemæssig inspiration dette sted?

Det, der er så interessant med Helsinki og Finland i det hele taget, er, at det er tosproget land. En lille procentdel af finnerne taler svensk, og det betyder, at alt står på svensk og finsk. Til stor fordel for os skandinaver, som ikke forstår en bjælde af finsk.

Det i sig selv er virkelig interessant set fra en mediemæssig vinkel, fordi man har aviser, magasiner, hjemmesider osv. på svensk. En af de største finlandssvenske aviser er Hufvudstadsbladet, som jeg godt kan anbefale, at man køber et eksemplar af.

Desuden findes der også det månedlige finlandssvenske magasin Ny Tid, som er mere venstreorienteret, men skriver nogle interessante historier af høj kvalitet.

Hvis du ikke lige har tid til at købe avis eller magasin, kan du smutte forbi den svenske skole: Svenska Social- & Kommunalhögskolan (Yrjö-Koskinens Gata), de har et bibliotek, med de nyeste aviser og magasiner – både fra ind- og udland.

Desuden har Helsinki også et nordisk bibliotek – Kulturkontakt Nord (Kaisaniemenkatu 9). Her er der ofte om onsdagen forskellige arrangementer med udgangspunkt i Norden. Jeg har blandt andet været til sprogcafé, hvor man kan få frisket sit samiske, islandske eller færøske op.

Hvis man vil grave lidt i Finlands historie og forhold til Rusland, kan man tage færgen til øen Suomenlinna, som russerne brugte som fort langt op i 1900-tallet. Det er også et smukt sted at tage på picnic.

 

Long Beach, USA – Følg ”Digital LA”

- Anette Lodahl Andersen, Medieproduktion og Ledelse, 6. semester

Hvad er dit bedste råd/tip til en, der besøger dette sted første gang?

Universitet er anerkendt for dets internationale miljø, så hvis man som udlænding har svært ved at finde sig til rette, vil jeg foreslå, at man kontakter universitet.

Hvis man er ung, kan de hurtigt sætte en i kontakt med andre studerende i samme båd som en selv. Og hvis man bare har interesse for digitale medier mm., kan man prøve at tage kontakt til universitets 'Communications Studies Department', hvor jeg oplevede flere undervisere med stor engagement og aktivitet i mediebranchen.

Hvis man viser reel interesse, vil de helt sikkert hurtigt kunne hjælpe en med forslag til spændende medieevents etc. i området.

Hvad er dit bedste råd/tip til en, der gerne vil have mediemæssig inspiration dette sted?

Jeg synes man skal følge 'Digital LA'. De udbyder mange enormt spændende tech-events og kan være en fin indgang til LA-områdets tech-community.

 

Long Beach, USA – Universal Studios er et inspirerende sted

- Louise Maria Mortensen, Medieproduktion og Ledelse, 4. semester

Hvad er dit bedste råd/tip til en, der besøger dette sted første gang?

Vær klar over, at Californien og LA er et sted med langt imellem tingene, og at den amerikanske studiekultur er meget anderledes end den danske.

Hvad er dit bedste råd/tip til en, der gerne vil have mediemæssig inspiration dette sted?

Steven Spielberg er graduate fra CSULB, som var det universitet, jeg studerede på. Der udover er LA området selvfølgelig filmenes hovedstad, og Universal Studios er et inspirerende sted.

 

London, England – Besøg Museum of Brands, Packaging & Advertising

- Anna Kronborg Haar, Kommunikation, 5. semester

Hvad er dit bedste råd/tip til en, der gerne vil have mediemæssig inspiration dette sted?

Mit tip er "Museum of Brands, Packaging & Advertising" i London, som bestemt er et besøg værd. Her er forskellige indpakninger helt tilbage til 1800-tallet … :) De giver også studierabat.

Det ligger lige ved Portobello Road Market, så det kan man tage, når man nu er i nærheden. ;)

 

Melbourne, Australien –  Besøg special effects-virksomhed

- Dennis Højgård Kristensen, Tv- og Medietilrettelæggelse, 6. semester

Hvad er dit bedste råd/tip til en, der besøger dette sted første gang?

Mit bedste tip til dig, der besøger byen for første gang, er, at du skal sørge for at komme ud af byen og hænge ud i bydelene Carlton, Fitzroy, St. Kilda og Brunswick ej at forglemme. Der sker så meget i de bydele, at det giver meget mere at gå rundt derude end at hænge ud i centrum, selv om det også er en oplevelse omkring Swanston St og China Town.

På sidegaden Lt Lonsdale St til Swanston St kan du spise billig japansk på Dondon. Der er altid kø, fordi det er hit blandt lokale asiater.

Lidt længere nede ad Swanston St skal du prøve Crossways Vegetarian and Vegan Restaurant, hvor du spiser indisk all-you-can-eat for 20 kr. Lavet af en rigtig madmutter, der også vil hjælpe dem uden så mange midler. Prøv det!

Om aftenen kan du slante ned langs Yarra River, hvor der er barer og god stemning.

Hvad er dit bedste råd/tip til en, der gerne vil have mediemæssig inspiration dette sted?

Hvis du søger mediemæssig inspiration er mit forslag, at du besøger special effects-virksomheden Iloura. De har bl.a. animeret Ted-bamsen og brugt mange år på den prisvindende Mad Max: Fury Road. Jeg var på studietur ind til dem, hvor de fortalte om processerne, og hvordan de arbejder med film, der kræver så meget efterarbejde. Spændende indblik!

Det sydlige Australien skulle eftersigende få flere og flere opgaver fra Hollywood.
 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • I dag har været en atypisk men også ret TVM-relevant dag. Har kørt Nordjylland tyndt for interviewe politikere, embedsfolk og borgere i forbindelse med en ny tværkommunal aftale. Det lyder tørt men undgik de obligatoriske kaffebrygning- og person-arbejder-ved-tastatur-optagelser💪🏼 @bygballer #dmjx #dmjxminuge
  • Why doodle on paper? #penol777 #inkmaster #dmjx #doodle #boredcreative
  • Skinhead inspired photo series 1/5 #skinhead #child #hardcore #copenhagen #dmjx
  • 😎😎 #glitter #glam #sunglasses #dmjx #boy #blonde #blue #sunglassesinside
  • På den igen ❤️🎥 #tilrettelæggerliv #tvm #dmjx #filmmaking #filmphotography #filmmaker #filmproduction
  • School assignment, create a direct and hard light using one lamp. Ihave the hottest classmates ever. #modelbutnotamodel #dmjx  #fashion #geisha #werk #jasko
  • School project going well📚📸
#portrait #girl #cloak #shadow #photography #flash #canon #dmjx
  • TAKEOVER #eskesenm #swapkidsapp Kids with the flu means working from home. Yes, my home office is messy. I don't care. In fact I don't notice. Too busy making yet another pitch deck. I tried counting how many I have made up till now. 60-70!!! This time for #publico who -together with students from #dmjx - will help SwapKids with an operational plan for our forthcoming PR effort. I really need this. I've got a good handle on the strategic elements of our communication, but no experience executing. And in a bootstrapped startup there is only one to do the dirty work:) #loveit