Praktik

4 måneders praktik giver dig mulighed for at afprøve det du har lært på Medieproduktion og Ledelse i en medievirksomhed eller organisation.

Varighed og tidspunkt
Du skal i praktik i 4 måneder på uddannelsens 5. semester.

Løn
Praktikken er ulønnet – du modtager SU i praktikperioden.

I nogle virksomheder er det dog praksis at betale løn til praktikanter. Dette forhandles individuelt imellem virksomhed og praktikant.

Praktiksteder
Studerende på Medieproduktion og Ledelse kan komme i praktik hos virksomheder, der arbejder professionelt indenfor trykte og/eller digitale medier.

Du kan f.eks. komme i praktik på:

 • Reklamebureauer
 • Digitale bureauer
 • Andre bureauer indenfor f.eks. medieplanlægning, events, social media
 • Produktionsselskaber (TV, film)
 • In-house marketing/kommunikation funktioner i større virksomheder
 • Massemedier og forlag
 • Trykkerier

Det er muligt at vælge en praktikplads i Danmark, eller gennemføre praktikopholdet i udlandet

Praktikstedet skal godkendes af Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Information til praktiksteder
Hvilke krav stiller Danmarks Medie- og Journalisthøjskole til praktikstederne? Og hvad kan virksomheder forvente af praktikanter fra Medieproduktion og Ledelse?

Hvordan kommer jeg i praktik?
Du skal selv finde din praktikplads – det er en del af din personlige udvikling at henvende dig til virksomheder og præsentere dig selv - men vi hjælper dig gerne med idéer, og du kan trække på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles mange kontakter og store netværk i mediebranchen.

Du kommer desuden igennem et erhvervsforberedende forløb hvor du får afklaret dine karrieremuligheder, lærer at skrive en god praktikansøgning og en personlig konsultation med vores erhvervscoach.

Hvad kommer jeg til at lave i praktikken?
Som praktikant indgår du i arbejdet på lige fod med andre medarbejdere, og du kommer til at arbejde med en række forskellige opgaver, som er relevante for dit studie og for din fremtidige karriere.

En vejleder på praktikstedet skal give dig feedback på dit arbejde, og sørger for at du får passende udfordringer og kommer til at arbejde med fagligt relevante projekter.

Praktikopgave
Efter du har været i praktik skal du skrive en rapport, hvor du reflekterer over praktikforløbet, udbyttet osv. Rapporten skal godkendes af praktikstedet og bedømmes af Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

navy-blue

Showcases

Hvilke fag skal jeg have?

Uddannelsens opbygning

Se de studerendes arbejde

Hvor lang tid skal jeg være i praktik?

Praktik

Er Medieproduktion og Ledelse noget for mig?

Hvordan kommer jeg ind?

Optagelse

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Sketching for a logo design #pusteblume #logodesigen #lettering #sketch #dmjx #penandpaper
 • Mondays 🖕🏽 #dmjx #savage #ahs #queen
 • Jeg søger også noget. Billede af @marie_ravn. #dmjx #praktik #århus
 • Hej, det’ mig!🎙📻
#PRAKTIK #DMJX
 • Færdiguddannede journalister ✔️🍾#hurra #færdiguddannet #dmjx
 • Nordiske journalister og Orla Borg. Hvordan dækker vi integration i #norden. Vi er i #Gellerup #Aarhus #aarnjc #dmjx
 • I denne uge er det os seks der skal have jer med på arbejde. I øverste række er det @kasparhvid @lilleroj og Tobias Heegaard som alle sidder på nyhedsredaktionen 
Nederst er det Lotte Kragelund @mark.hede og @annahusted som sidder på på hhv webben, lokalredaktionen i Esbjerg og som redigerende. 😊 #jvpraktik #jvdk #dmjx #panikdag
 • apparently, i’m into late night posts lately 😂 
anyway! it’s been quite a while since I’ve posted a photo of this guy @dancewithjensen, so last week we went into the studio together to just play around and have some fun! It’s always such a pleasure working with Jens and I’m so excited for all cool stuff we’re gonna do together in the future ✨🦁