Ansøgning om dispensation til Kommunikationsuddannelsen

Dispensationsansøgninger skal være os i hænde senest den 15. marts – uanset om du søger i kvote 1 eller kvote 2.

Send din dispensationsansøgning på mail til: sekretariat@dmjx.dk

Eller med post til:

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole,
Olof Palmes Allé 11,
8200 Aarhus N.

(Dette gælder også, hvis du søger Kommunikationsuddannelsen i København).

Mærk kuverten: "KOM-Optagelse".

For at få en dispensation skal der være tale om usædvanlige forhold. Du kan ikke få dispensation, hvis din begrundelse er almindelig forglemmelse, manglende kendskab til reglerne eller lignende.

Ansøgning om dispensation skal altid være skriftlig. Det er vigtigt, at du klart og tydeligt skriver, hvad du søger dispensation fra og med hvilken begrundelse.

Husk at vedlægge dokumentation.

Dispensation fra de specifikke adgangskrav

 • Samfundsfag B  eller  samtidshistorie B

  OG
 • Matematik B  eller  virksomhedsøkonomi B.

Hvis du ikke opfylder de specifikke adgangskrav, er det muligt at søge dispensation. Du vil normalt kun kunne få dispensation fra de specifikke adgangskrav, hvis der foreligger en eksamensbedømmelse eller prøve, som kan anses for at være på eller over det krævede niveau. Fx fra en videregående uddannelse.

Husk at vedlægge dokumentation.

Dispensation ved manglende adgangsgivende eksamen
Hvis du ikke har en gymnasial eksamen, kan du søge dispensation.

Her vil vi se på, hvorvidt de kvalifikationer, du på anden vis har opnået, svarer til de kvalifikationer, man opnår på en gymnasial uddannelse. Der er tale om en konkret og individuel vurdering. Hvis du får en dispensation, vil din ansøgning blive behandlet i kvote 2.

Dispensation fra kandidatreglen
Har du en kandidatuddannelse, kan du kun blive optaget på en ny videregående uddannelse, hvis der er ledige pladser. Da Kommunikationsuddannelsen har mange ansøgere, er det ikke sandsynligt.

Vi har mulighed for at dispensere, men det sker sjældent.

Dispensation fra 3. gangsreglen
Reglen er afskaffet med den seneste adgangsbekendtgørelse. Du skal derfor ikke længere søge dispensation, hvis du tidligere har været indskrevet på to eller flere videregående uddannelser.

black
 

Hvilke fag skal jeg have?

Uddannelsens opbygning

Hvor lang tid skal jeg være i praktik?

Praktik

Er kommunikation noget for mig?

Hvordan kommer jeg ind?

Optagelse

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Last week I went on a trip. Today I'm editing with usefull help from @maleneanthony #photojournalism #reportage #koncernlivet #dmjx #dmjxfoto #dmjxfj #prakkerliv
 • Der er noget sjovt ved at få en oldschool blyant og blyantspidser på et kursus om Snapchat 😏✏️ #mettebliverklogere #snapchat #dmjx
 • I dag var en stor dag for 2. semester Kurtere #starstruck #kurtstrandbar #dmjx #fredagsbaren
 • Den kommende uge kan I følge en audiovisuel hverdag på TVM. Jeg hedder Frederik @bygballer og går på 3. semester, hvor vi netop har påbegyndt kurset "Feature Journalism". Når jeg ikke tager selfies på bagerste række, arbejder jeg med filmprojekter, både i skolesammenhænge og ved siden af. Jeg ser frem til den kommende uge, der står på længere formater, dramaturgi og dokumentarisme. SoMe-strategien er ikke lige lagt endnu, men jeg er blevet opfordret til at bruge humor... #DMJX #DMJXminuge #TVM10
 • Danish Landscape 2
 • Danish Landscape
 • På jagt efter den gode historie (og ænder) ⚓️ #andejagt #DMJX
 • På trappen til fredagsbaren på @dmjx i Aarhus, hvor mine forældre mødte hinanden for over 20 år siden. Og gudskelov for det 👨‍👩‍👧💜 @lisewestphal @rasemborg #dmjx #kajgf #aarhus #love #tb