Arkitektstuderende: Noget helt andet end universitetet

Dorte Hermann er bachelor fra Kunstakademiets Arkitektskole. Hun er i gang med kandidatuddannelsen i Visuel kultur på Københavns Universitet og studentermedhjælper i Business Development-afdelinger ved Henning Larsen Architects. Dorte tog tillægsuddannelsen i efteråret 2012.

Hvorfor tog du tillægsuddannelsen?
På arkitektskolen arbejdede vi meget med formgivning og det kunstneriske, og på en måde havde vi vores eget indforståede sprog. Jeg ville gerne lære at formidle arkitektur til andre end arkitekter.

Og så kan jeg lide at skrive og har altid syntes, jeg var god til det, så det ville jeg gerne lære mere om.

Hvordan var det at læse på tillægsuddannelsen?
Det var en fed uddannelse. Der var klasseundervisning hver dag, og det var noget helt andet end på universitetet, hvor jeg er nu, og hvor vi har seks timers undervisning om ugen.

Der var en god stemning, og det var godt med folk fra andre uddannelser, som også var med til at teste ens evner til at formulere sig til andre.

Hvis jeg kunne gøre nogen, der ikke interesserede sig for arkitektur, interesseret i det, så var det jo en god test.

Hvordan bruger du tillægsuddannelsen i dag?
I mit job på tegnestuen skriver jeg meget og sidder som bindeled mellem arkitekter og andre målgrupper. Det handler i sidste ende om salg, og jeg skal oversætter arkitektsproget til modtagernes sprog, så det er tydeligt for modtagerne, hvordan en bygning ser ud, og hvilke fordele det eksempelvis kan have for brugerne.

Der bruger jeg i høj grad det, jeg har lært på tillægsuddannelsen, i forhold til eksempelvis at lave modtageranalyser og sikre, at det vigtigste kommer til at stå først i teksterne.

 

black
 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Stills from my video portrait of @jstilling of @siamese_band - video up on Facebook (link in bio)
.
.
.
.
#rock #cinematographer #cinematography #stills #drums #music #musician #moody #photo #videography #passion #project #dmjx
  • Singapore 2018, #singapore #portrait #photography #dmjx
  • Mumbai and the pleasure of drinking tea on the road by the drama that is life. #TeaCupTales
  • Koncentrationen var høj på en af byens bedste sushirestauranter. Vi stod i kø i over en time og det var heldigvis ventetiden værd ✌🇯🇵 #instatakeover #dmjx #praktikidr #studietur #tokyo #japan #takandrea #hejfraandrea
  • Last summer the people of Nørrebro marched together, to fight the on going gangwar. Wich luckily is over now.
  • Vi er i dag på Danmarks Journalist Højskole til opstartsmøde omkring et nyt undervisningsforløb vi er med på her i foråret. #gitilbage #socialinnovation #pæntgoddag #undervisning #dmjx
  • Really excited to share this passion project with the world soon starring the amazing @jstilling of the worlds best band @siamese_band .
.
.
.
#rock #drums #passion #canon #music #amazing #røde #rode #dmjx #cinematography #groove #gretsch #siamese
  • Så har vi fået bureauhund. Den skal hedde ... ? #dmjxid #dmjx