Ansøgning

Ansøgningsfristen er 15. marts kl. 12.00

Sådan søger du
Du skal søge om at blive optaget på Fotografisk Kommunikation via den koordinerede tilmelding (KOT) kvote 2.

Du skal søge digitalt via  www.optagelse.dk. Når du søger digitalt, bliver din ansøgning automatisk sendt til os.

Få hjælp hos kvote 2 chatten.

På ansøgningsskemaet skriver du:

 • Optagelsesområdenavn: ”Visuel Kommunikation
 • Optagelsesområdenummer: ”47510”
 • Studieretning: ”FK”

Vær opmærksom på at Fotografisk Kommunikation er en studieretning under uddannelsen "Visuel Kommunikation", og at det er dén du skal søge.

Hvis du ønsker at søge flere linjer under Visuel Kommunikation skal du under studieretning vælge ”flere studieretninger”.

Hvis du søger andre af vores uddannelser, skal de have en separat KOT ansøgning med bilag til hver af disse uddannelser.

Opfylder du de formelle adgangskrav bliver du inviteret til at løse en forprøve.

Dispensation
Opfylder du ikke de formelle adgangskrav, har du mulighed for at søge dispensation. Dette gøres ved at sætte kryds i feltet "Jeg søger om optagelse med særlig tilladelse" på KOT skemaet samt medsende en motivation og et CV med dokumentation.

Motivationen må max fylde 1. side og skal kort beskrive hvorfor du er kvalificeret til at søge.

Merit for fotografer fra Teknisk Skole
Fotografer med en erhvervsuddannelse fra Teknisk Skole kan søge merit for 1. år på uddannelsen og starte på 3. semester, hvis de består en 1-dags optagelsesprøve.

 • Ansøgningsfrist: 1. maj kl. 12.00

Sådan søger du merit
Du skal fremsende en motiveret ansøgning, portfolie med 8-10 egne værker indenfor fotografi, levende billeder eller grafisk design, samt dit uddannelsesbevis.

Ansøgningen vil blive vurderet af undervisere på uddannelsen og udvalgte ansøgere vil blive indkaldt til en en-dags optagelsesprøve som finder sted på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i København i maj måned.

Prøven vil bestå af:

 • Kreativitetsopgave
 • Designopgave
 • Interview

Resultatet af optagelsesprøven danner grundlag for eventuel optagelse på 2. år af uddannelsen i Visuel Kommunikation, linje: Fotografisk Kommunikation.

Studiestart sidst i august.

 

brown-light

Showcases

Hvilke fag skal jeg have?

Uddannelsens opbygning

Se de studerendes arbejde

Hvor lang tid skal jeg være i praktik?

Praktik

Er Fotografisk Kommunikation noget for mig?

Hvordan kommer jeg ind?

Optagelse

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • I dag var en stor dag for 2. semester Kurtere #starstruck #kurtstrandbar #dmjx #fredagsbaren
 • Den kommende uge kan I følge en audiovisuel hverdag på TVM. Jeg hedder Frederik @bygballer og går på 3. semester, hvor vi netop har påbegyndt kurset "Feature Journalism". Når jeg ikke tager selfies på bagerste række, arbejder jeg med filmprojekter, både i skolesammenhænge og ved siden af. Jeg ser frem til den kommende uge, der står på længere formater, dramaturgi og dokumentarisme. SoMe-strategien er ikke lige lagt endnu, men jeg er blevet opfordret til at bruge humor... #DMJX #DMJXminuge #TVM10
 • Danish Landscape 2
 • Danish Landscape
 • På jagt efter den gode historie (og ænder) ⚓️ #andejagt #DMJX
 • På trappen til fredagsbaren på @dmjx i Aarhus, hvor mine forældre mødte hinanden for over 20 år siden. Og gudskelov for det 👨‍👩‍👧💜 @lisewestphal @rasemborg #dmjx #kajgf #aarhus #love #tb
 • Verdens bedste rustur er ved at være forbi 💔 #såhyggeligt #såsjovt #dmjx #jegerhooked #nuerjegtræt #seriklelængeresådanud #førbillede
 • Verdens sejeste barhold er endelig blevet færdig med at rydde op efter KaJ-fest #kajgf #dmjx #kurtstrandbar #fredagsbaren #trættetyper #sendmeresøvn #sidstemandlukkerogslukker