Evalueringer

Undervisningsforløb på Journalist-, Fotojournalist- og Kommunikationsuddannelsen afsluttes med en evaluering.

Evalueringerne har flere formål:

 • Den studerende får mulighed for at danne sig et overblik over, hvad han/hun fik ud af forløbet, og hvor der evt. skal sættes ind i kommende forløb.
   
 • Underviseren får mulighed for at vide hvilke dele af undervisningen, der er blevet oplevet/har virket på hvilken måde. Det danner baggrund for planlægningen af kommende forløb.
   
 • Institutionen får mulighed for at kontrollere, at kvaliteten af undervisningen er i orden, og at tidligere aftalte ændringer gennemføres.

Det forventes, at alle studerende deltager aktivt i evalueringerne, da de er en vigtig brik i arbejdet med at sikre et højt niveau på uddannelserne.

Sådan gennemføres evalueringerne
Evalueringerne gennemføres i et elektronisk evalueringssystem (Opinio). Underviseren sender alle studerende et link til den evaluering, de skal udfylde, samt besked om hvor længe siden er åben.
 
Sammendrag af besvarelserne
Underviseren laver en sammenskrivning af svarene, og det kan en repræsentant for de studerende deltage i, hvis det ønskes. Sammendraget indeholder altid den samlede svarprocent og en opgørelse over de to overordnede spørgsmål:

 • er forløbet tilrettelagt, så der er mulighed for at nå målet?
 • er målet faktisk nået?

Hvis enkelte spørgsmål har fået under 3 i bedømmelse (skalaen går fra 1-5), skal sammendraget også indeholde svarene for disse spørgsmål samt en kort opsummering af  kommentarerne til punktet/punkterne og gerne en vurdering af, hvad der gik galt.

Formidling og opfølgning på resultaterne
Sammendraget sendes senest to uger efter forløbets afslutning (fristen kan fraviges i ferieperioder) til de studerende på forløbet samt den faglige leder for kvalitetssikringen.

Den faglige leder samler og videreformidler evalueringerne til underviserne på pågældende semestre og evt. andre relevante undervisere samt De Studerendes Råd. Evalueringerne vil efterfølgende blive gennemgået på et møde mellem DSR og den faglige leder.
 
Semestrets undervisere gennemgår alle semestres evalueringer, når det følgende semestrets undervisningsplaner skal godkendes, så det sikres, at der følges op på evt. kritik og forslag til ændringer.

Sammenfatninger af semesterevalueringerne på Journalist-, Fotojournalist- og Kommunikationsuddannelsen:

2012
Forår 2012
Efterår 2012

2011
Forår 2011 (PDF)
Efterår 2011 (PDF)

2010
Forår 2010 (PDF)
Efterår 2010 (PDF)

2009
efterår (PDF)

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • På jagt efter den gode historie (og ænder) ⚓️ #andejagt #DMJX
 • På trappen til fredagsbaren på @dmjx i Aarhus, hvor mine forældre mødte hinanden for over 20 år siden. Og gudskelov for det 👨‍👩‍👧💜 @lisewestphal @rasemborg #dmjx #kajgf #aarhus #love #tb
 • Verdens bedste rustur er ved at være forbi 💔 #såhyggeligt #såsjovt #dmjx #jegerhooked #nuerjegtræt #seriklelængeresådanud #førbillede
 • Verdens sejeste barhold er endelig blevet færdig med at rydde op efter KaJ-fest #kajgf #dmjx #kurtstrandbar #fredagsbaren #trættetyper #sendmeresøvn #sidstemandlukkerogslukker
 • Presentation of innovation solution to the client 
_
#dmjx #dmjxx16 #addingvalue #technology
 • Presentation of three weeks of work on an innovation project. Client presentation
_
#dmjxx16 #dmjx #technology #addingvalue
 • Presentation time. 
_
#dmjxx16 #dmjx #addingvalue #technology
 • Presentation to the client. All groups had interesting concepts that improves the clients product with a way to connect with people baked in.
_
#dmjxx16 #dmjx #addingvalue