Vil du også pirre ritualerne og udvide horisonten?

Både kursusleder Ulrik Haagerup og tidligere deltagere på journalistHØJskole er begejstrede for ugekursets fokus på genskabelse af journalistikken

Et wake up call. Det bedste kursus. Journalistik på nye måder og faget med nye øjne. Horisontudvidelse. Et brud med vanetænkningen.

Sådan siger 3 tidligere deltagere blandt andet om deres oplevelse af at deltage på kurset journalistHØJskole på Rødding Højskole.

Her kan du møde de 3 journalister - og nederst se en video, hvor Ulrik Haagerup - som sammen med Orla Borg leder kurset - løfter lidt af sløret for, hvad der skal inspirere deltagerne på dette års journalistHØJskole.
 

Læs også: Kursusbeskrivelse af journalistHØJskole


Dorte Brandsen, Jysk Fynske MedierDer var to ting, jeg faldt for ved kurset. For det første har jeg aldrig været på højskole. For det andet har jeg tidligere haft Ulrik som chef og Orla som underviser og vidste, at de begge er yderst kompetente og interessante mennesker.
Begge dele mere end levede op til mine forventninger.

Jeg tænker tilbage på det som det bedste kursus. Der var fuldt program, slet ikke tid til at lave noget af det arbejde, jeg havde taget med. Der skete noget hele tiden, vi var sammen hele tiden og vi fik en fantastisk fællesskabsfølelse.

Der var et stort fokus på forandringer.
Forandringer kommer – og det gælder om at gribe dem i stedet for at opfatte dem som noget negativt. De er en del af arbejdslivet.

Vi fik masser af input fra folk i branchen, som har grebet de her forandringer. Det er enormt inspirerende at se, at man kan arbejde med journalistik på så mange forskellige måder.

Jeg var en af de yngre, men alderen betød ingenting. Indstillingen på forandringer har ingen fødselsattest.

Selv om jeg er ung, har mit job allerede forandret sig mange gange. Og jeg har stadig masser af mod på avisbranchen.
Det er enormt positivt med en uges fokus på, at man sagtens kan det, man vil, hvis man har den rette indstilling og de rigtige indgange.


Carsten B. Grubach, JydskeVestkystenFolk har det med at tillægge sig vaner og i lige så høj grad uvaner. Det tror jeg, al den tidstyranni og kalenderstyring, som vores branche er præget af, er med til at forstærke.

Højskoleopholdet gik kort sagt ud på at pirre os på vores ritualer, og det synes jeg i den grad lykkedes. Det var tydeligt at mærke, at alle fik noget godt med hjem.

En del af konceptet er, at man aldrig helt ved på forhånd, hvad der skal ske. Det er udfordrende netop for den vanetænkning, som vi er præget af.

I løbet af ugen fik vi rigtig mange kreative og faglige input.
Jeg lærte mest af at se journalistiske metoder, som er anderledes end dem, jeg er vant til.
Ulrik er jo ekspert i konstruktiv journalistik, og det var meget interessant at møde Lea Korsgaard, som jo også er ud af avisbranchen, men nu arbejder helt anderledes på Zetland.

Jeg havde hørt om Ulriks evner til at give et wake up call. Det kunne han. Han er god til at komme helt op i de højere luftlag. Orla er omvendt meget jordbunden med et stort fokus på dagligdagen og på, hvordan man kan ændre tænkning og vaner i praksis. Det var en meget god kombi.

Man kan altid udvide sin horisont. Og her er en god mulighed for det.


Charlotte Holst, Avisen.dk/Ugebrevet A4Hvis man trænger til at blive rystet igennem og se på sit fag med nye øjne, så er det her det helt rigtige.
Det er ikke et traditionelt kursus, hvor man kommer hjem med nye værktøjer eller kompetencer, og jeg måtte da lige uddybe over for min chef, hvorfor det var relevant.

Men det var virkelig godt. Det handler om, hvor faget er på vej hen, og rammer på den måde rigtigt i en tid, hvor meget er i opløsning, og hvor mediebranchen padler rundt.

For mig var det befriende blive revet ud af hverdagen og blive sat sammen med en masse kolleger fra andre medier i en hel uge. Og højskolerammen er genial, når man skal have folk til at tænke nyt. Der var mange gode oplæg og indslag, men der er ikke en ting, jeg vil fremhæve. Den samlede pakke var inspirerende for mig.

Kurset henvender sig til alle, men det er jo nok mest interessant med nye faglige vinkler for folk, som har været nogle år i branchen. Hvis man er kørt fast i sin tankegang eller er i en situation, hvor man tænker over, om man skal i en anden retning, så giver det utroligt meget mening at deltage.


Kursusleder Ulrik Haagerup fortæller om dette års journalistHØJskole 

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Så kører toget #synopsis til afgangsprojekt i #diplomuddannelse i #socialmediamanagement er afleveret - målstreg i sigte efter tre års arbejde #diploma #efteruddannelse #DMJX
  • Photobooth fun 📸 #brussels #belgium #photo #photobooth #fun #friends #dmjx #blackwhite #travel #journolife
  • Team Trump er klar til den traditionsrige Barsport på @dmjx
#dmjx #dmjxrus #makedmjxgreatagain
  • #denmark #danemark #dinamarca #aarhus #DMJX #aarhus2017 #visitaarhus #aarhusguide  #explore #guide #instatraveling #igersdenmark #igersaarhus #kirstenkkester #storytelling #travel #traveling #travelgram #cold #night #solitude #silence #ig_captures #master_shots #livefolk #streetphotography #streetphoto #follow #followme #photooftheday
  • favorit sted 🌴 #dmjx #oldskool
  • Friday on top #dmjx #design #graphic #illustration #sketch #croquis #drawing
  • magasinlayout 🍿💯 #dmjx #yndlingsopgave
  • Journalistspire 📽👍 #dmjx