Søren Boy Skjold

Lektor

Afdeling: Kandidat - og merituddannelse
Telefon: 89 440 229
Mobil: 24 44 72 84
Email: sbs@dmjx.dk
Arbejdsopgaver

Underviser på Tillægsuddannelsen og cand.public.

CV

2013: Skriver klummer for Jyllands-Posten, JP Århus. Gæstevisit på City University London for at se på, hvordan de underviser i journalistik. Kursus på Poynter, Florida, USA: Great Everyday Storytelling

2005 - nuværende: Lektor i sprog og fortælleteknik på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.  Underviser på grunduddannelsen, diplomudddannelsen, cand.public, tillægsuddannelse og BA-Tilvalg

2004-2005: Freelance journalist på fuld tid. Jeg skrev blandt andet til Helse, Samvirke, Ældre Sagen og Jyllands-Posten. Cider, H.C. Andersen og livet set fra partymusikers side af Hammond-orglet var nogle af emnerne. Desuden var jeg journalistisk underviser for Hold A på Den Gode Historie på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

2003-2004: Informationsmedarbejder (vikariat) i Børn og Unge-afdelingen i Århus Kommune. Jeg skrev artikler fra og om kommunens 420 daginstitutioner, underviste i skriftlig og mundtlig formidling, lavede strategier for kommunikation og fik udgivet pjecen ”Sådan skriver du en tale”

2001-2003: Informationsmedarbejder og underviser i dansk og filosofi på HTX i Grenå. Desuden arbejdede jeg som freelance journalist, primært for JP Århus. Og jeg underviste i ”Journalistisk tekstproduktion” på Handelshøjskolen i Århus og begyndte at tage de første spæde skridt tilbage til Danmarks Medie- og Journalisthøjskole: Gæstelærer i sprog på Den Gode Historie og de forskellige diplomuddannelser.


2000-2001: Diplomuddannelsen i journalistik fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Allerede i min gymnasietid sporede en lærer i samfundsfag mig ind på min fremtid: ”Søren, det her er ikke en samfundsfagsrapport. Men det kan måske bruges som journalistik,” tordnede han, da jeg havde afleveret mine håbefulde femten sider om brasiliansk fodbold.


1997-2000: I tre år underviste jeg i dansk på Teknisk Gymnasium (HTX) i Holstebro. En daglig udfordring var det at fortælle unge, primært drenge, at Emil Aarestrups digte er mindst lige så vigtige som Køreskolens teoribog. Desuden tog jeg pædagogikum, uddannelsen til Praktikvejleder og var med til at skrive ”Bekendtgørelse for faget filosofi på HTX”. Sideløbende anmeldte jeg bøger for Den Liberale Presse. Heller ikke her var lønnen prangende, men bogstakken voksede heftigt.

 

Udgivelser

2013: Udgiver bogen "Skriv klart" sammen med Claus Leick (Forlaget Ajour - http://ajour.dmjx.dk/shop/skriv-klart-176p.html)

2012: Udgiver bogen "Søren, din trøje vender forkert. 20 gode råd til nye undervisere" (Forlaget Ajour - http://ajour.dmjx.dk/shop/soeren-din-troeje-243p.html)  -  kurser for blandt andre Aarhus Kommune: Skriv bedre byrådstekster.

Flere oplysninger

 

Yderlig informationer:
  • Skype sorenboyskjold1

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • "Three women having a break between games."
#dmjxphoto #dmjx 
Thanks for watching! 🏁 Follow my work at @emmalinehs
  • Kommunikationsuddannelsen på #DMJX åbner en masse forskellige døre til fremtiden. #mindthegap #prakkerliv #london
  • Første dag med bachelorprojektet er gået, og jeg er spændt på at se, hvordan fremtiden ser ud, når den sidste eksamen er afleveret og studielivet er slut 😄 #school #working #work #workspace #lastexam #exam #almost #done #dmjx #journalist #excited #apple #macbookpro #plants #vsco #vscocam #instadaily #instagood #instamoments #photooftheday #picoftheday
  • Er du gået død i kartoflerne? Så har vi heldigvis et par opskrifter, der forhåbentligt kan inspirere dig til at spise mere af den billige knold! 🥔👌 link i bio! .
.
.
#studenterhusaarhus #shaarhus #studhusaarhus #studerendeiaarhus #studentinaarhus #mitstudenterhus #yourniversity #austudieliv #dmjx  #viauniversitycollege #eaaadk #frivilligtarbejde
  • "Each player has their own personal arrangement, which makes them feel lucky. But for most of them, 'Banko' isn't about winning money - it's a feeling of community and a rush of adrenaline" #dmjx #dmjxphoto @emmalinehs
  • Er lidt i tvivl, om jeg må sige "godmorgen", nu hvor klokken er halv tolv, og det kun er morgen for mig, fordi jeg har sovet længe i dag. "Godformiddag" er nok mere passende. I hvert fald hej og velkommen til denne uges takeover, hvor det er det mig, Cecilie Børch, I skal høre fortælle om livet som en MPL'er på 4. semester - for helt ærligt, der er jo ingen af jer, der ved, hvad vi laver. Vi skal også røre ved en smule studenter"politik", for som just afgået formand for De Studerendes Råd Øst gennem 1,5 år OG som nyt bestyrelsesmedlem i DMJX's bestyrelse kommer vi vist ikke uden om det. Jeg glæder mig i hvert fald til at komme i gang! #jegvarforudseendeogtogetbilledeigårhvorforåretstadigvisteansigt #modsatidag #dmjx #dmjxminuge @cecilieboerch
  • Emmasvej. #home #photo1 #photostories #dmjx #family #denmark🇩🇰
  • M O N D A Y