Service menu

Vis mig din lyd

En række fotografiske værker viser ikke blot musikere, men udforsker også den lyd, musikeren udtrykker sig gennem

Lyt godt til dette billede.

Hvis en salve af vuggende harmonika-toner rammer dig hårdt, er missionen lykkedes for fotograf Malin Annie Ellen Jansson.

Sammen med 18 medstuderende fra Fotografisk Kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole fik hun udfordringen at skabe et fotografisk værk, der ikke blot viser en musiker, men også udforsker den lyd, musikeren udtrykker sig gennem.

Fotografierne skulle tages af en musiker eller musikstuderende fra de københavnske konservatorier og Malin Jansson blev smedet sammen med accordion-spilleren Yngvild Vivja Haaland Ruudsom, som med åbent sind lukkede hende ind i sin intense verden af klange, toner og takter.

- Da jeg hørte hende spille, fik jeg en masse følelser i kroppen og billeder i hovedet, som jeg var kreativ omkring, fortæller Malin Jansson, som oplevede det hun så og hørte som på en gang stærkt og skrøbeligt, tungt og følsomt, enkelt og glamourøst. Og meget naturligt.

 

"Jeg så straks naturen i musikken"

 

- Jeg så straks naturen i musikken og besluttede mig for at tage musikken med i naturen for at beskrive lyden, forklarer Malin Jansson.

Naturens kraft og frihedens skrøbelighed
Rislamperne i det iscenesatte fotografi er lavet af naturmateriale og underbygger skrøbeligheden, mens det viltre hår viser styrke og frihed. Kjolen er på en gang enkel og glamourøs. Fødderne er solidt plantet i jorden.

- Jeg kunne med det samme lide billedet og genkende mig selv og min lyd i det. Det viser et musikalsk øjeblik. Et frit øjeblik, som er helt uafhængigt af alt hvad der sker i verden omkring det, siger Yngvild Vivja Haaland Ruud.

Hun følte straks en god kemi og forståelse imellem de to studerende og var på intet tidspunkt bekymret for ikke at kunne stå inde for resultatet af iscenesættelsen.

Hun glæder sig til at se dette – og de øvrige 18 værker - præsenteret på Copenhagen Photo Festival, som den 7.-16. juni udstiller resultaterne i Matrix-bygingen på Carlsberg, Olivia Hansens Gade 2, 1748 København V.

Tilsammen præsenterer de 19 værker den store spændvidde i det fotografiske sprog, som FK-uddannelsen (Fotografisk Kommunikation) står for - fra det nøgternt registrerende til det fabulerende og iscenesatte.

Hver studerende har til fotografiet forfattet en billedtekst, der lader beskueren gå på opdagelse i sin læsning af billedet.

Billedteksten til Malin Janssons fotografi er:
Musikken er min natur.

Se flere billeder fra udstillingen her

Daniel Eklund, bratsch, fotograferet af Thorbjørn Bust Fessel

Kom, musiker, kom. Send mod mørket, alt der stopper mig.

 

Niels Levinsen, violinist fotograferet af Anne-Marie Vang Poulsen

Der er rum jeg elsker, der er rum jeg hader. Men først og fremmest er det her, jeg skaber min kunst. I rum.
 

Mie Brunberg, rytmisk sang, fotograferet af Victor Knötzel

Det skæve er en del af Mies musik: Hun skulle fotograferes sammen med en hest, men den løb væk.

 

Felicia Gyllenstig Serrao, operasangerinde, fotograferet af Tom Marselis Gyldenkrone R McKenzie

Genklangen af nattergalens sang krystalliserer og bliver hængende i mørket som en gylden kokon.

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • På jagt efter den gode historie (og ænder) ⚓️ #andejagt #DMJX
  • På trappen til fredagsbaren på @dmjx i Aarhus, hvor mine forældre mødte hinanden for over 20 år siden. Og gudskelov for det 👨‍👩‍👧💜 @lisewestphal @rasemborg #dmjx #kajgf #aarhus #love #tb
  • Verdens bedste rustur er ved at være forbi 💔 #såhyggeligt #såsjovt #dmjx #jegerhooked #nuerjegtræt #seriklelængeresådanud #førbillede
  • Verdens sejeste barhold er endelig blevet færdig med at rydde op efter KaJ-fest #kajgf #dmjx #kurtstrandbar #fredagsbaren #trættetyper #sendmeresøvn #sidstemandlukkerogslukker
  • Presentation of innovation solution to the client 
_
#dmjx #dmjxx16 #addingvalue #technology
  • Presentation of three weeks of work on an innovation project. Client presentation
_
#dmjxx16 #dmjx #technology #addingvalue
  • Presentation time. 
_
#dmjxx16 #dmjx #addingvalue #technology
  • Presentation to the client. All groups had interesting concepts that improves the clients product with a way to connect with people baked in.
_
#dmjxx16 #dmjx #addingvalue