Service menu

Universitetsjournalister i tv-praktik

DR og TV2 fravalgte DMJX-studerende på Store Match Dag

Hovedparten af omkring 35 praktikansøgere, som i går måtte gå hjem fra Store Match Dag uden en praktikplads i hus, er studerende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

En af de væsentligste årsager er, ifølge praktikkoordinator Pia Færing, at DR og TV2 denne gang valgte at se helt bort fra DMJX-studerende til deres praktikpladser på tv-nyhederne. 

I stedet gik deres praktikpladser til studerende fra RUC og cand.public.-studerende fra SDU.

- Som tv-seer er jeg glad for, hvis det betyder, jeg får nogle klogere tv-nyheder. Men som praktikvejleder for de studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er det klart, at det er noget, vi må forholde os til, hvis det er en tendens og ikke bare en tilfældighed. For der er rigtig mange af vores studerende, som kun vil lave tv-nyheder, siger Pia Færing.

I alt 20 journaliststuderende ud af 130 fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har endnu ikke fundet en praktikplads, mens 10 ud af 40 studerende på højskolens Tv- og Medietilrettelægger-uddannelse i skrivende stund ikke er blevet matchet med et praktiksted.

Der er i øjeblikket 10 ledige praktikpladser – alle i kommunikationsbranchen. 

Pia Færing ved dog af erfaring, at de sidste 20-25 pladser formentlig vil dukke op inden praktikstart den 1. februar 2013.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Jeg bliver nødt til at dele et billede, Emma allerede har delt. Men prøv lige at se, hvor glade vi er. #sæk#dmjx#dmjxe16#dmjxrus
  • Sif 🌬 | #portrait #dmjx #hair
  • Luna and Bjørn, probably the loveliest couple I know. Part of my visual project at #dmjx #makingout #love #blackandwhite #kissing
  • Afprøvede ny teknik i går og tænkte på, hvor mentalt hårdt det er at studere med så mange dygtige smukke mennesker, så man må bare blive ved og knokle på 🌸✨ #dmjx #danmarksmedieogjournalisthøjskole #grafiskdesign #graphicdesign #illustrator #photoshop #justkeeptrying #amaliespens
  • Barsport var en fest #dengyldnefustage #konkurrencer #øløløl #trump #rednecks #teamryge #dejligemennesker #dmjx
  • Så kører toget #synopsis til afgangsprojekt i #diplomuddannelse i #socialmediamanagement er afleveret - målstreg i sigte efter tre års arbejde #diploma #efteruddannelse #DMJX
  • Photobooth fun 📸 #brussels #belgium #photo #photobooth #fun #friends #dmjx #blackwhite #travel #journolife
  • Team Trump er klar til den traditionsrige Barsport på @dmjx
#dmjx #dmjxrus #makedmjxgreatagain