Service menu

Tre studerende prisbelønnet ved Årets Pressefoto

Årets bedste portræt, årets bedste multimedieproduktion og årets bedste fotoserie i kategorien åben klasse. Sådan lyder dagens høst til højskolens Fotojournaliststuderende

Studerende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole stod for mere end hver tredje nominering ved uddelingen af landets fornemmeste fotopriser.

Derfor hvilede der også et vist forventningspres, da priserne i de forskellige kategorier i Årets Pressefoto her til eftermiddag blev fordelt.

Og med tre vindere levede højskolens studerende flot op til forventningerne.

Tor Birk Trads vandt i portrætkategorien for et portræt af drengen Jens fra sin serie ’ADHD – Dem de andre skal lege med’.

I dommerbegrundelsen lyder det blandt andet:

”ADHD er normalt en diagnose, man forbinder med støj og aktivitet, men her er der så stille så stille, at man kun fornemmer en lille smule uro i drengens øje. Det er en enkel og flot visualisering, hvor øjet nærmest bliver en tragt for kanalisering af den fremtid, der venter lige om hjørnet, hvor den unge dreng skal kastes ind i en almindelig skole”.


Peter Klint Busk Jørgensen vandt i kategorien åben klasse for fotoserien ’De åndsvages Ø’, hvor han har fulgt en mand, der tidligere var anbragt på Livø, som indtil 1961 husede en berygtet anstalt .
 

 


I dommerbegrundelsen lyder det blandt andet:

”Der er en særlig poesi i alle vinderbillederne, der smittede af på juryen. De beskrev, at det virkede som om, fotografen havde kommet erindringen i fremkaldervæsken og på den måde visualiseret, hvor forfærdelig fortiden har været. Hvor ondt, der har været på Livø for mindre end 50 år siden. Fotografen vil noget mere end blot at dokumentere en historie, og serien løfter sig derfor som helhed højere end de enkelte billeder gør til sammen”.


Charlotte de la Fuente og Jonas Olufson vandt i kategorien Multimedia for multimedieproduktionen ’Din for evigt’, om livet som enkemand.

 

 

I dommerbegrundelsen lyder det blandt andet:

”Dommerne var udelt begejstrede for denne lille fortælling, der er skarp og har præcis den rigtige længde i forhold til det, den ønsker at sige. Den er et fint lille, værdigt portræt af, hvordan det er at elske nogen for evigt og savne dem inderligt, når de ikke længere er i blandt os”.

 

Vinder af Årets Pressefoto – på tværs af alle kategorier – blev Peter Hove Olesen fra Politiken.

Læs og se meget mere fra Årets Pressefoto

K
øb bogen med alle årets fotos fra Forlaget Ajour

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • På trappen til fredagsbaren på @dmjx i Aarhus, hvor mine forældre mødte hinanden for over 20 år siden. Og gudskelov for det 👨‍👩‍👧💜 @lisewestphal @rasemborg #dmjx #kajgf #aarhus #love #tb
  • Verdens bedste rustur er ved at være forbi 💔 #såhyggeligt #såsjovt #dmjx #jegerhooked #nuerjegtræt #seriklelængeresådanud #førbillede
  • Verdens sejeste barhold er endelig blevet færdig med at rydde op efter KaJ-fest #kajgf #dmjx #kurtstrandbar #fredagsbaren #trættetyper #sendmeresøvn #sidstemandlukkerogslukker
  • Presentation of innovation solution to the client 
_
#dmjx #dmjxx16 #addingvalue #technology
  • Presentation of three weeks of work on an innovation project. Client presentation
_
#dmjxx16 #dmjx #technology #addingvalue
  • Presentation time. 
_
#dmjxx16 #dmjx #addingvalue #technology
  • Presentation to the client. All groups had interesting concepts that improves the clients product with a way to connect with people baked in.
_
#dmjxx16 #dmjx #addingvalue
  • Presentation time. Groups are presenting their solution to the client. I loved that all groups improved the clients product in a big way. 
_
#dmjx #dmjxx16 #presentation #addingvalue #bringonthechange #usingtechnology #technology