Service menu

Tablet-undersøgelse giver mediehusene input og løsninger

Overskrifter er langt vigtigere end billeder, når vi skal udvælge stof på tabletten. Alligevel arbejder medierne ikke særligt målrettet med mulighederne, lyder en af konklusionerne i ny rapportNæsten hver anden danske husstand ejer en tablet og bruger den i stor stil i talrige sammenhænge. Men det kniber med viden om, hvordan man planlægger, producerer og målretter både indhold og form, så forbrugerne vil bruge det - og måske oven i købet betale for.

Mediehusene bør sætte sig langt bedre ind i brugernes behov og mønstre, hvis de vil udnytte det enorme potentiale, der ligger i at møde kunderne der, hvor de selv befinder sig.

Sådan lyder en af konklusionerne i en ny rapport fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Rapporten EyePad – medieforbrug på tablets 2013-2014 er blevet til som en del af et forskningssamarbejde med det amerikanske medieinstitut, Poynter, og udforsker centrale hypoteser om danskernes brug af tabletten om aftenen.

 

 

 

Vigtige overskrifter
En af de centrale pointer i rapporten er, at overskrifter er uhyre vigtige for den måde, som brugerne finder og udvælger deres læsestof på – men at der ikke bliver arbejdet særligt målrettet med overskrifterne ude på webredaktionerne

Til gengæld afslører rapporten, at forbrugere ikke bruger de mange billeder til ret meget – og at disse sjældent har betydning for, om vi vælger at læse en artikel eller ej.

Rapporten er primært udarbejdet for at give mediehusene input til overvejelser og redskaber, i forbindelse med deres formidling på tablets.

Den er udarbejdet af fagmedarbejder Peter From Jacobsen, blandt andet med støtte fra Pressens Uddannelsesfond, og kan downloades her

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Photobooth fun 📸 #brussels #belgium #photo #photobooth #fun #friends #dmjx #blackwhite #travel #journolife
  • Team Trump er klar til den traditionsrige Barsport på @dmjx
#dmjx #dmjxrus #makedmjxgreatagain
  • #denmark #danemark #dinamarca #aarhus #DMJX #aarhus2017 #visitaarhus #aarhusguide  #explore #guide #instatraveling #igersdenmark #igersaarhus #kirstenkkester #storytelling #travel #traveling #travelgram #cold #night #solitude #silence #ig_captures #master_shots #livefolk #streetphotography #streetphoto #follow #followme #photooftheday
  • favorit sted 🌴 #dmjx #oldskool
  • Friday on top #dmjx #design #graphic #illustration #sketch #croquis #drawing
  • magasinlayout 🍿💯 #dmjx #yndlingsopgave
  • Journalistspire 📽👍 #dmjx
  • ⚪️⚫️#portrait #beautiful @nathalieprieme #swing #london #zebrastripes #canon #dmjx