Service menu

Studerende pitcher ideer for hospital

Aarhus Universitetshospital har fået et sølvfad af ideer til, hvordan de i fremtiden kan kommunikere smartere med deres patienter. Ideerne blev pitchet af studerende på faget Innovation, konceptudvikling og pitchI dag har højskolen haft premiere på en helt ny eksamensform - på faget Innovation, konceptudvikling og pitch, et af de nye tværstudiære valgfag, som har kørt for første gang gennem de seneste tre uger.

Her skulle i alt fire grupper med studerende fra højskolens 9 BA-uddannelser, præsentere Aarhus Universitetshospital (AUH) for en ny, omkosningsreducerende, tryghedsskabende måde at kommunikere med sine patienter på – under overskriften Fremtidens patientfolder.

Klar og målrettet kommunikation
Særligt en af grupperne duperede eksamenspanelet, som bestod af underviserne Ulla Albeck Johansen og Karen Tambo samt Jens-Ole Winther, kommunikationschef ved AUH og projektleder Klaus Veng fra MedTech Innovation Center.

Eksaminanderne Maria Schumann fra Fotografisk Kommunikation, Sofie Østerby fra Kommunikation samt Camilla Olsen og Mads Bernhardt fra Journalistik, havde taget udgangspunkt i afdeling E9, som beskæftiger sig med hofteoperationer af primært ældre borgere.
Afdelingen formidler i dag – forud for og efter operationerne - om alt fra fasteregler og medicin til genoptræning og eftervirkninger gennem seks forskellige trykte informationsfoldere.

Eksamensgruppen præsenterede et koncept, der helt skal fjerne de informationstunge foldere. Og i stedet levere individuelt målrettet kommunikation til den enkelte via en tablet, som patienten låner igennem forløbet.


Konceptet hedder DinLedsager og præsenteres i sin fulde længde her

 Stort 13-tal
Et meget begejstret panel skamroste konceptet. Mest af alt fordi, det lever op til krav og forventninger om mere individorienteret, målrettet og klar kommunikation. Men også blandt andet for de muligheder, som pårørende får for at følge med og danne sig overblik.

Eksamen skulle blot bestås, men var ifølge underviser Ulla Albeck Johansen, som til hverdag beskæftiger sig med innovation, kommunikation og strategi, mindst et gammelt 13-tal værd.


Jens-Ole Winther, kommunikationschef ved AUH, om patientpjecens udfordringer og reaktion på pitchen.


Tilfredse studerende
Efter en veloverstået pitch evaluerede de fire studerende forløbet og værdien af valgfags-modellen.

- Det har været helt vildt spændende og givende at arbejde sammen og sætte hinandens fagligheder i spil. Og superfedt at få lov til at pitche for nogen, som rent faktisk efterspørger løsninger, sagde Camilla Olsen.

- Forløbet har vist mig, at jeg kan bruge min uddannelse til meget mere, end jeg troede. Min evne til at researche kan udnyttes til meget andet end at interviewe kilder. Og jeg kan rent faktisk skabe innovation. Det tænker man ikke nødvendigvis over i hverdagen. Men fordi, vi har fået muligheden for at afprøve det, er jeg blevet bevidst om det, reflekterede Mads Bernhardt.

- Jeg synes, det har været en stor oplevelse bare at blive kastet ud i projektet og så skulle finde ud af, hvad vi kan bruge hinanden til. Og det er rigtig meget. Vi kan nogle af de samme ting, men måske med forskellige tilgange, og så kan vi hver især noget, som de andre ikke kan, men som kan løfte det hele, sagde Sofie Østerby

- Det har været virkelig interessant at arbejde bredt med en opgave. De andre arbejder på måder, jeg slet ikke har overvejet at arbejde på. Jeg har klart fået ideer til nye måder at tænke og arbejde på med mine egne ideer og opgaver fremover. Det giver mig ressourcer i forhold til at arbejde sammen med andre faggrupper i fremtiden, men også til at tænke mere bredt inden for mit eget fag, sagde Maria Schumann.

Læs mere om valgfagene her
 

 

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Photobooth fun 📸 #brussels #belgium #photo #photobooth #fun #friends #dmjx #blackwhite #travel #journolife
  • Team Trump er klar til den traditionsrige Barsport på @dmjx
#dmjx #dmjxrus #makedmjxgreatagain
  • #denmark #danemark #dinamarca #aarhus #DMJX #aarhus2017 #visitaarhus #aarhusguide  #explore #guide #instatraveling #igersdenmark #igersaarhus #kirstenkkester #storytelling #travel #traveling #travelgram #cold #night #solitude #silence #ig_captures #master_shots #livefolk #streetphotography #streetphoto #follow #followme #photooftheday
  • favorit sted 🌴 #dmjx #oldskool
  • Friday on top #dmjx #design #graphic #illustration #sketch #croquis #drawing
  • magasinlayout 🍿💯 #dmjx #yndlingsopgave
  • Journalistspire 📽👍 #dmjx
  • ⚪️⚫️#portrait #beautiful @nathalieprieme #swing #london #zebrastripes #canon #dmjx