Service menu

Søfartsstyrelsen sender 500 håndskrevne julekort på DMJX-design

Studerende fra Interaktivt Design står bag årets julekort til styrelsens samarbejdspartnere


Søfartsstyrelsen så sig nødsaget til at kåre to vindere. Mads Mollerup Strøbech (t.h.) vandt den oprindelige julekort-konkurrence, mens André Dam Christensen kan glæde sig over, at hans design skal bruges som årskort. Se nærmere på deres kort i bunden af artiklen. Foto: Karen-Margrethe Österlin.


Hvert år sætter Søfartsstyrelsens  Andreas Nordseth, sig til rette i direktørstolen og fører sin fyldepen hen over ikke færre end 500 julekort til samarbejdspartnere i ind- og udland.

Selv om fremgangsmåden er lidt old school, fik virksomheden i år den idé, at traditionen skulle fornyes.

Der blev derfor skabt forbindelse til Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor de godt 20 studerende på årgang 15-18 på Interaktivt Design blev engageret til at give bud på et design til årets julekort.

Opdraget lød på at skabe et kreativt kort – gerne med en aha-oplevelse - der associerer til de opgaver og oplevelser, styrelsen og dens branche har. Og der blev lavet en konkurrence, som blev lagt ind som en del af undervisningen.

Anerkendelse af faget
Tidligere på året modtog Søfartsstyrelsen så 26 smukke og iderige kort. Og ifølge uddannelseslederen på Interaktivt Design, var begejstringen stor.

- Styrelsen var dybt imponeret over kvaliteten og kreativiteten og blev oprigtigt overrasket over det talent og den kreativitet, vores studerende har, fortæller Karen-Margrethe Österlin.

- De studerende vokser meget af sådanne oplevelser, hvor de ser, hvordan deres visuelle evner bringer værdi til en virksomhed. Det er stor anerkendelse af deres fag. Samtidig er det god branding for DMJX – som alle i Søfartsstyrelsen nu kender. Julekort is a big deal there. Det er ikke kun direktøren, der skriver mange kort her i december, siger hun.

Inspiration fra sejlruter og styrelsens visuelle design
Alle designoplæg blev udstillet i Søfartsstyrelsens kantine i Valby. Og ved en festlig seance midt i december blev vinderen udpeget. Det vil sige vinderne.

For Mads Mollerup Strøbechs kort blev udråbt som vinder af konkurrencen - og trykt i 1000 eksemplarer. Men samtidig besluttede styrelsen, at bruge André Dam Christensens design til et kort, som kan bruges ved andre lejligheder.

Mads Mollerup Strøbech fortæller her om ideen til sit kort:

- Jeg brugte en del tid på at sætte mig ind i deres sejlruter og brugte også elementer fra deres hjemmeside. De sejler meget omkring Grønland og Arktis, så det var oplagt at bruge isbjerge og nordlys. Det lille skib bruger de på deres egen hjemmeside og krumningen som jorden har bruger de i deres logo, siger han.

Selv om han studerer Interaktivt Design gik han begejstret til opgaven med at lave et gammeldags, analogt julekort.

- Det var lidt en anderledes opgave. Men jeg kunne godt li’ den, og det er også med til at afspejle bredden i det, vi kan, siger Mads Mollerup Strøbech, som fik et par kort med hjem, som han vil give sig i kast med at skrive til sine forældre og brødre.

De to vindere kunne glæde sig over lidt bobler og en musselmalet kop. Samtidig for klassekassen et tilskud på 7.500 kroner til studieturen, der går til Barcelona.

Det er allerede planlagt, at succesen skal gentages næste år.

Mads Mollerup Strøbechs kort

 

André Dam Christensens kort

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Mød Carlo og Helena. Det italienske/svenske ægtepar er gået fra Toscana sammen med deres æsler. Og i går ramte de udkanten af Aarhus på deres vej til Sverige. 
De har kun brugt 500 euro, siden de forlod Italiens grænser. De banker nemlig på dørene på tilfældige gårde, når det er tid til sove for natten. Og sover helst samme sted som æslerne. Jeg fulgte dem en eftermiddag og aften i deres jagt efter ly for natten.
De bød endda på aftensmad. 
#dmjx #journalistik #denmark #reportage #journalist #aarhus
  • Portrait of Bue, My classmate and photo-buddy this week 📷
  • Skinhead inspired photo series 5/5 #skinhead #mirror #blackandwhite #tattoo #bald #copenhagen #dmjx
  • Portraits from my class this week
  • InDesign uge på skolen ✌🏻️ #dmjx #gd #grafiskdesign #indesign #danmarksmedieogjournalisthøjskole
  • Portrait of Silas @silasstaal #portrait #photography #blackandwhite #dmjx
  • Spread from magazine layout #layout #indesign #typography #graphic #design #dmjx
  • De nye TVM'ere er ved at lægge sidste hånd på deres "håndværks-film", som er afslutning på deres første forløb. Jeg har assisteret den kære TVM- og FK-lære,  Svenne Friis, som her udleverer kamera til den lykkelige @marieallerslev Foto: @christinahanson #DMJX #DMJXminuge @bygballer