Service menu

Single om ”Det stille liv” vinder nystiftet journalistpris

Cand.public. Malene Cathrine Pedersen fra DMJX har modtaget TRO, ETIK og EKSISTENS-prisen fra Kristeligt Dagblad for singlen ”Det Sidste Hjem” om hverdagen på et plejehjemKristeligt Dagblads chefredaktør Erik Bjerager med prisens første vinder. Foto: Leif Tuxen

Kristeligt Dagblads nystiftede TRO, ETIK og EKSISTENS-pris blev i går for første gang uddelt.

Prisen belønner en studerende eller en gruppe af studerende, der særlig originalt, engagerende og på højt fagligt niveau har behandlet emner fra området tro, etik, eksistens i forbindelse med deres afsluttende opgave. Med prisen følger 25.000 kroner.

Malene Cathrine Pedersens afgangsopgave fra Cand.public.-studiet på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Aarhus Universitet beskriver det stille liv, som sjældent når frem til medierne og overskrifterne.

Singlen hedder ”Det Sidste Hjem” og handler om hverdagen på et plejehjem. Malene Cathrine Pedersen har udarbejdet den på baggrund af fem måneders feltstudie blandt de ældre.

Sagtmodigt liv uden ydre drama
Opgaven blev ifølge Kristeligt Dagblad udvalgt blandt de indstillede for ”sin fine skildring af det sagtmodige liv på plejehjemmet et sted i Aarhus-området, som kunne være et plejehjem hvor som helst i landet. Her er ingen ydre dramaer, og når hun opholdt sig i mange hele og halve dage og aftener på plejehjemmet, var det ikke for at finde konflikter eller fejl, som ofte er drivkraften for journalister.

Det har ført til en lang tekst, der vækker læserne til eftertænksomhed og indlevelse, i stedet for forargelse og indsigelse”.

- Jeg ventede på, at der viste sig en historie. Som journalist er man normalt i den rolle, at man næsten på forhånd ved, hvad man leder efter. Men jeg mødte ikke frem og stillede kritiske spørgsmål. Jeg lod beboerne vise det, der havde betydning for dem, siger 30-årige Malene Cathrine Pedersen, som forinden journalistuddannelsen har taget en bachelor i sociologi.

Hun fik topkarakteren 12 for afgangsopgaven.

Artiklen vil i nærmeste fremtid blive bragt i forkortet version i Kristeligt Dagblad og på avisens hjemmeside k.dk i sit fulde omfang.

TRO, ETIK og EKSISTENS-prisen uddeles næste gang i februar 2016.

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • 2nd picture from an school assignment where we had to use one lamp to create different kind of light. Here's a soft frontal light. Again, hanna, my classmate, is working it. YASSSS! #dmjx #geisha #jasko #fashion #model #girl  #photography #kimono #blue
  • I dag har været en atypisk men også ret TVM-relevant dag. Har kørt Nordjylland tyndt for interviewe politikere, embedsfolk og borgere i forbindelse med en ny tværkommunal aftale. Det lyder tørt men undgik de obligatoriske kaffebrygning- og person-arbejder-ved-tastatur-optagelser💪🏼 @bygballer #dmjx #dmjxminuge
  • Why doodle on paper? #penol777 #inkmaster #dmjx #doodle #boredcreative
  • Skinhead inspired photo series 1/5 #skinhead #child #hardcore #copenhagen #dmjx
  • 😎😎 #glitter #glam #sunglasses #dmjx #boy #blonde #blue #sunglassesinside
  • På den igen ❤️🎥 #tilrettelæggerliv #tvm #dmjx #filmmaking #filmphotography #filmmaker #filmproduction
  • School assignment, create a direct and hard light using one lamp. Ihave the hottest classmates ever. #modelbutnotamodel #dmjx  #fashion #geisha #werk #jasko
  • School project going well📚📸
#portrait #girl #cloak #shadow #photography #flash #canon #dmjx