Service menu

Selina Juul: Gør en forskel uden for hamsterhjulet

Årets festtaler, Stop Spild Af Mad-stifter, Selina Juul, skubbede de nyudklækkede bachelorer ud over redekanten med en opfordring til at flyve ud og gøre verden bedre

Tekst Dan Hansen
Foto: Tue Blichfeldt- I er godt rustede til at tage ud i en krævende verden, i en krævende tid, og tage fat og finde på. At man kan tage ud her fra og forandre verden er Selina Juul et eksempel på, sagde rektor Jens Otto Kjær Hansen i sin velkomsttale i Imperial Biograf i København.


- Lars Løkke har lige fået et sæt vigtige nøgler. Men ikke så vigtige, som dem I får i dag. I får nøglerne til fremtiden. Ikke til ”Det Danmark, vi kender”, men til det Danmark, I skal skabe.

Sådan indledte Selina Juul her til eftermiddag sin tale for godt 150 nye dimittender fra højskolens 4 visuelle uddannelseslinjer, Medieproduktion og Ledelse samt Tv- og Medietilrettelæggelse.

Selina Juul er selv uddannet i Grafisk Design fra højskolen. Og som iværksætter, forbrugeraktivist, stifter af bevægelsen Stop Spild Af Mad og modtager af en lang række priser og udnævnelser - herunder Årets Dansker 2014 – er hun et mønstereksempel på, hvad et afsæt fra DMJX kan føre til.

- I dag har alle magt til at tale til tusindvis af mennesker eller skabe en shitstorm på de sociale medier. Men det er langt fra alle, der har de redskaber til det, som I har fået. Det giver jer muligheder, men også et stort ansvar. I skal ikke kommunikere blot for at kommunikere. I skal have et ”hvorfor” med. Hvorfor vil jeg formidle dette? Hvilken forskel gør det? Hvad kan jeg gøre mere? Det er holdning, der skaber handling, sagde Selina Juul.
- I må endelig ikke bruge jeres uddannelse til at komme ind i et trygt hamsterhjul. Men i stedet til at bidrage til at gøre verden til et bedre sted og til at skabe et godt liv for jer selv. Gør det mens I kan. Gør det nu. I skal ikke tage tilløb. Ambitioner, passion, flid og engagement; det er vejen frem, sagde hun.

- Jeg ved, I bliver fantastiske. Skolen har givet jer det bedste fundament, sagde Selina Juul.

Rejselegater til særligt særlige studerende
De brancher, som fremover skal modtage de nye dimittenders ”forandrings-kommunikation”, stod i dag i giverens rolle. Der var rejselegater til 8 studerende, som har markeret sig i løbet af studietiden.

Jesper Jungersen, der er administrerende direktør i Aller Tryk og næstformand i Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles bestyrelse uddelte 5 rejselegater – som repræsentant for både Allerfonden og De grafiske fags legatfond.

Helene Müller Dinesen og Andreas Moesgaard fra Medieproduktion og Ledelse (MPL) modtog begge et legat fra Allerfonden til Rochester University of Techlogy.Ligeledes fra Allerfonden modtog Julie Bøtker Bjørnskov og Mads Strømgaard Ehlers fra Interaktivt Design rejselegater til School of Visual Arts i New YorkMaria Märcher Schumann fra Fotografisk Kommunikation fik et legat til et ophold på film- og fotoskolen, Maine Media, fra De grafiske fags legatfond, ligeledes uddelt af Jesper Jungersen.Martin Klein Sørensen fra Grafisk Design fik et rejselegat fra Nationalbanken, som blev overrakt af uddannelsesleder, Henrik Birkvig.


Mathilde Fruergaard fra Tv- og Medietilrettelæggelse modtog årets legat fra TV2 og Producentforeningen. Det blev overrakt af uddannelsesleder, Nikolaj Christensen.


Endelig gik årets rejselegat fra HK/Privats Ophavsretsfond til Kreativ Kommunikations Tau Bjørn Rosenberg, som få timer forinden var hjemvendt fra reklame-VM i Cannes. Det blev uddelt af faglig konsulent i HK, Tina Holm Møller.


Klap, kast og karakterer
Vanen tro foregik dimissionen i festlig indpakning.
3 studerende havde produceret flotte film, som præsenterede uddannelserne - og bandt dem fornemt sammen.

Desuden blev der uddelt eksamensbeviser, håndtryk og klapsalver til hver og en dimittend.
Og – som det er blevet en tradition – bar de nye Tv- og Medietilrettelæggere festhatte, som blev kastet næsten lige så højt som humøret.

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • 2nd picture from an school assignment where we had to use one lamp to create different kind of light. Here's a soft frontal light. Again, hanna, my classmate, is working it. YASSSS! #dmjx #geisha #jasko #fashion #model #girl  #photography #kimono #blue
  • I dag har været en atypisk men også ret TVM-relevant dag. Har kørt Nordjylland tyndt for interviewe politikere, embedsfolk og borgere i forbindelse med en ny tværkommunal aftale. Det lyder tørt men undgik de obligatoriske kaffebrygning- og person-arbejder-ved-tastatur-optagelser💪🏼 @bygballer #dmjx #dmjxminuge
  • Why doodle on paper? #penol777 #inkmaster #dmjx #doodle #boredcreative
  • Skinhead inspired photo series 1/5 #skinhead #child #hardcore #copenhagen #dmjx
  • 😎😎 #glitter #glam #sunglasses #dmjx #boy #blonde #blue #sunglassesinside
  • På den igen ❤️🎥 #tilrettelæggerliv #tvm #dmjx #filmmaking #filmphotography #filmmaker #filmproduction
  • School assignment, create a direct and hard light using one lamp. Ihave the hottest classmates ever. #modelbutnotamodel #dmjx  #fashion #geisha #werk #jasko
  • School project going well📚📸
#portrait #girl #cloak #shadow #photography #flash #canon #dmjx