Service menu

Sådan kan patienter udfylde digitalt stamtræ

Kommunikationsstuderende har givet bud på løsninger til Klinisk Genetisk Afdeling (KGA) på Aarhus Universitetshospital, som efterspørger effektive måder til at motivere patienter, som er genetisk disponerede for at få kræft, til at udfylde slægtsbog

Ved at lave en slægtsbog med et stamtræ over sin familie og dens sygdomshistorie, kan personer som er i risiko for at være arveligt disponeret for kræft få foretaget en vurdering af risikoen.

Hospitalerne døjer imidlertid med at få folk til at udfylde stamtræet. Det er et stort arbejde, som blandt andet kræver fuldmagt fra familiemedlemmer. Desuden har hospitalerne en opgave i at fortælle om stamtræet og motivere patienterne til at udfylde dem.

Klinisk Genetisk Afdeling (KGA) på Aarhus Universitetshospital har derfor efterspurgt nye, effektive måder til at få patienterne i tale og opsætte gode rammer for at få udfyldt en slægtsbog.

Sjovt, motiverende og anvendeligt
Udfordringen blev taget op på et forløb for højskolens 1. årgang af kommunikationsstuderende, som nu går på 7. semester.

Fordelt på 8 grupper fik de 48 timer til at levere en løsning, der 1) motiverer til at udfylde slægtsbogen 2) gør selve udfyldelsen sjov 3) indeholder kreative og innovative eksempler på, hvordan patienten selv kan bruge slægtsbogen.

Den udfordring løste en gruppe bestående af Maria Thomsen, Victor Petri, Sara Stubkjær Pedersen, Anders Vincent de Robles og Jakob Damgaard bedst.

Se deres oplæg her

 

Gruppen vandt bogpremier og en workshop sammen med APPLab, hvor der arbejdes videre med ideen.
Desuden vil Klinisk Genetisk Afdeling opsætte rammer for at tankerne og ideerne kan blive spredt – og måske implementeres.

Handler om den gode idé og eksekveringen
En af deltagerne fra vindergruppen, Sara Stubkjær Pedersen, beskrev efterfølgende opgaven og 48 timers-eksamen, som en fed oplevelse.

-Vi var opsatte på at komme med den bedste idé og løsning til Klinisk Genetisk Afdeling. At løse store problemstillinger handler dog ikke kun om at komme med den gode idé, det handler også om at have det rigtige hold til at forme og eksekvere den. Vi supplerede hinanden kompetencemæssigt, og sammen fik vi skabt det produkt, der i sidste ende gjorde, at vi løb med sejren, siger hun.

Løsningsforslaget blev – sammen med de øvrige 7 gruppers – præsenteret for et panel, bestående af:

• Anette Lyngsø, Ledende sekretær på Klinisk Genetisk Afdeling

• Anne-Bine Skytte, overlæge på Klinisk Genetisk Afdeling

• Martin Rask Pedersen, Kommunikationschef, DMJX

• Klaus Veng, Project Manager, MTIC (MedTechInnovationCenter)

• Merete Nilsson Koch, underviser, Kommunikationsuddannelsen

• Michael Bækgaard, underviser, Kommunikationsuddannelsen

• Dorte Schiøler, underviser, Kommunikationsuddannelsen

• Merete Østergaard, uddannelsesleder, Kommunikationsuddannelsen

 

 

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • #denmark #danemark #dinamarca #aarhus #DMJX #aarhus2017 #visitaarhus #aarhusguide  #explore #guide #instatraveling #igersdenmark #igersaarhus #kirstenkkester #storytelling #travel #traveling #travelgram #cold #night #solitude #silence #ig_captures #master_shots #livefolk #streetphotography #streetphoto #follow #followme #photooftheday
  • favorit sted 🌴 #dmjx #oldskool
  • Friday on top #dmjx #design #graphic #illustration #sketch #croquis #drawing
  • magasinlayout 🍿💯 #dmjx #yndlingsopgave
  • Journalistspire 📽👍 #dmjx
  • ⚪️⚫️#portrait #beautiful @nathalieprieme #swing #london #zebrastripes #canon #dmjx
  • First take on a magazine cover. Using my own portraits of Virgil Abloh for Soundvenue magazine
#dmjx #graphicdesign #indesign #layout #magazinecover #virgilabloh #white #black #soundvenue
  • Magazine week 🔶🔸 #dmjx