Service menu

Pernille Aalund leverede powertalk for 133 dimittender

Hvis virksomhederne ikke står med åbne arme for at gribe jer, så grib selv fremtiden, lød det blandt andet fra Allers innovationsdirektør til de rekordmange nye bachelorer

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole holdt i dag dimission for 133 nye bachelorer fra de visuelle uddannelseslinjer samt Medieproduktion og Ledelse (MPL) og Tv- og Medietilrettelæggelse (TVM).

De storslåede rammer i Aller Huset på Havneholmen i København dannede de helt rigtige omgivelser på en eftermiddag med både smil i øjnene og klumper i halse.

Årets festtale blev leveret af Pernille Aalund, som – blandt meget andet – er Allers innovationsdirektør.

Hun holdt en peptalk, hvor hun appellerede til hver enkelt om at gribe chancen, skabe sin egen succes og om at blive ved med at drømme og tilpasse sine mål.

- Succes er noget, man selv vælger. Det er en masse hårdt arbejde. Men noget man selv vælger. Ja, der er finanskrise, men samtidig har der aldrig været flere muligheder. Hvis virksomhederne ikke står med åbne arme for at gribe jer, så grib selv fremtiden. I må love mig at gå herfra med drømmen i behold, sagde hun.

Flyvefærdige dimittender

Campus København har siden sin start som Den Grafiske Højskole i 1943 været kendetegnet ved et enormt tæt samspil med branchen.

Netop den branchenærhed og højskolens tætte forhold til Aller, fremhævede Jens Otto Kjær Hansen, som holdt sin allerførste dimissionstale som rektor for de studerende på Campus København. En praksisnærhed, som tydeligt kommer til udtryk på alle uddannelser, som både har virksomhedspraktik og mange projektsamarbejder med de virksomheder, som færdige dimittender senere skal ud og arbejde i.

- I kom for tre år siden fulde af talent. Nu er i flyvefærdige, og allerede fra starten af meget dygtige, sagde Jens Otto Kjær Hansen.

Legater, modtagere og begrundelser
Den tætte brancherelation kom også til udtryk ved den årlige legatuddeling, hvor samarbejdspartnere og dimittendaftagere fra medie- og kommunikationsvirksomheder belønner studerende, som i løbet af uddannelsen - eller i forbindelse med eksamensforløbet - har gjort sig særligt bemærket.

Nationalbankens uddannelseslegat tilfaldt Mads Pilgaard Bjerre fra Grafisk Design. I begrundelsen lød det blandt andet, at han gennem studieforløbet har udvist en stor portion nysgerrighed og ikke har holdt sig tilbage for at stille mange spørgsmål for at nå den fulde indsigt i problematikker og designforhold.

HK/Privats Ophavsretsfond legater gik til Line Lorentzen og Marlene Lyngbæk Olsen fra Kreativ Kommunikation. De har arbejdet tæt sammen som team og blev blandt andet belønnet for deres entusiasme og idérigdom, som de, indtil flere gange, har opnået anerkendelse for ved konkurrencer  - helt uden at det er steget dem til hovedet.

Det årlige legat fra DR, TV2 og Producentforeningen, som var med til at etablere TVM-uddannelsen, gik denne gang til Emilie Ravn Sørensen fra TVM. Hun fik legatet for sit sociale engagement, en stærk faglig profil og en evne til at se nye muligheder og gå egne veje.

Politikens legat tilfaldt Esben Colstrup Hindhede fra Interaktivt Design. Han blev fremhævet som handlingsorienteret, dygtig og sjældent grundig. Desuden er han en god kammerat, talentfuld og evner at skabe innovative løsninger.

Allerfondens rejselegat blev i år givet til to studerende fra MPL. Jane Fälling blev ved tildelingen rost for sit høje kompetenceniveau, sit store overblik og sin sans for at gabe over tunge emner. Christina Schou Kjærgaard fik ordblomster for sin evne til at navigere i et komplekst stofniveau, som ofte ligger langt ud over pensum. Og ikke mindre for sit store engagement i studierelaterede aktiviteter som Åbent Hus for fremtidige studerende. Underviser Casper Find Andersen, som også er forsker med ekspertise inden for blandt andet farvelære modtog ved samme lejlighed ligeledes Allerfondens rejselegat.

HK/Privats nystiftede legat It, medie & kommunikation gik ligeledes til en studerende fra MPL. Silja Winthereig blev ved overrækkelsen fremhævet for den store indsats, hun har gjort for uddannelsen i løbet af studietiden. Samtidig blev hun anerkendt for et højt akademisk niveau.

Grafisk Arbejdsgiverforenings legat gik til Louise Dandanell Nielsen fra MPL. Hun skiller sig ifølge uddannelsesleder Michael Bach ud fra mængden på en helt unik måde. Hun blev beskrevet som et kæmpe aktiv for uddannelsen og rost for sit smittende væsen sin positive og imødekommende personlighed.

Rekordmange dimittender
Med 133 nye dimittender slog Campus København sin egen rekord fra sidste år på 130 dimittender på en enkelt årgang.
De fleste var til stede sammen med deres pårørende og fik overrakt eksamensbeviser af deres respektive uddannelsesleder - og modtog derpå håndtryk og lykønskninger fra rektor Jens Otto Kjær Hansen samt af prorektor Lars Poulsen, som igennem arrangementet samtidig virkede som moderator.

Artikelfotos er taget af Catrine Zorn. Se flere af hendes billeder fra festlighederne

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • ⚪️⚫️#portrait #beautiful @nathalieprieme #swing #london #zebrastripes #canon #dmjx
  • First take on a magazine cover. Using my own portraits of Virgil Abloh for Soundvenue magazine
#dmjx #graphicdesign #indesign #layout #magazinecover #virgilabloh #white #black #soundvenue
  • Magazine week 🔶🔸 #dmjx
  • Portrait of designer @emilljungberg 
#portraits #light #dmjx
  • Portrait Of @mads.rahbek #skater #skateboard #redhair #cap #hoddie #hullet #copenhagen #dmjx
  • Spild af liv: At køre knap 7 timer i tog for 2 timers undervisning i Aarhus 🙄 #dsbdukankøremedos #dmjx #innovationliving #endeligfredag
  • Normalt er vi ikke fan af, at man tegner på væggene i Kurt Strandbar, men når det gælder guldkorn som dette tag, er det alligvel undskyldt.  I dag er det fredag og det betyder at vi skal drikke kolde bajere. Kom ned i baren kl. 14 og hyg! #fredagsbaren #dmjx #kurtstrandbar #kæmpeoffentlighed #jis #pådmjx #journohumor
  • Mød Carlo og Helena. Det italienske/svenske ægtepar er gået fra Toscana sammen med deres æsler. Og i går ramte de udkanten af Aarhus på deres vej til Sverige. 
De har kun brugt 500 euro, siden de forlod Italiens grænser. De banker nemlig på dørene på tilfældige gårde, når det er tid til sove for natten. Og sover helst samme sted som æslerne. Jeg fulgte dem en eftermiddag og aften i deres jagt efter ly for natten.
De bød endda på aftensmad. 
#dmjx #journalistik #denmark #reportage #journalist #aarhus