Service menu

Online-kurser avler første færøske diplomjournalister

DMJX har udklækket 4 færøske diplomjournalister fra sit virtuelle klasseværelse. Endnu 40 er på vej

Drømmen om at blive journalist er gået i opfyldelse for 4 færøske kursister. De har netop fået eksamensbeviset fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles fleksible diplomuddannelse i hus. Primært via kurser, som er udbudt online


Foto: Gorm Olesen


Fælles for dem og flere end 40 andre færinger, som læser diplomkurser på DMJX er, at de har fået mulighed for at studere fra hjemmekontoret frem for at tage de mange, lange og dyre ture til Danmark.

 

"Det har fungeret over al forventning"- Jeg var lidt skeptisk i starten, men det har fungeret over al forventning. Mindst lige så godt, som almindelig klasseundervisning. Når man sidder foran computeren, er der en anden ro og koncentration. Og en af fordelene er, at man kan recorde undervisningen, så man ikke behøver at tage notater, men tværtimod kan genhøre vigtige pointer, når man har brug for det, siger Leivur Frederiksen.

Respekt, pondus og journalistiske værktøjer
Han er en af knap 20 nyhedsjournalister på det største Færøske mediehus, Kringvarp, som består af faglærte og selvlærte journalister. Oprindeligt er han uddannet lærer og mærker, hvordan diplomkurserne gradvist har givet ham mere pondus på arbejdspladsen.

- Der har altid været en naturlig respekt, men den er ikke blevet mindre. Jeg føler meget mere, at jeg er journalist og kan være med, når der bliver diskuteret fag. Og så er jeg naturligvis også blevet dygtigere til mit arbejde. For eksempel meget mere bevidst om valg og fravalg af kilder og hvad det er, jeg vil fortælle, siger Leivur Frederiksen.

Eksamen i Sydafrika, Holland og Island
Hans Egholm, en af de øvrige nyslåede diplomjournalister, har i 12 år lavet radio på freelance-basis for Kringvarp og arbejder desuden i olieindustrien, hvor han på skift sejler i 5 uger og er hjemme på Færøerne i 5 uger.

For ham har online-undervisningens fleksibilitet gjort det muligt at bruge hele verden som klasselokale.
Han har blandt andet deltaget i såkaldte connectmøder, mens han sad midt ude i Atlanterhavet og fra en lagerbygning i den hollandske havneby Den Helder. Eksamensopgaver er blevet, færdiggjort og sendt fra Cape Town og Oslo, mens den afsluttende Skype- eksamen blev gennemført var fra et hotelværelse i Reykjavik.

 

 "Jeg blev så grebet, at jeg tog en hel uddannelse"

 


- Så for mig har online-undervisningen ikke været et problem. Tværtimod, siger Hans Egholm, som har fået er enormt udbytte af diplomforløbet.

- Selv om jeg har arbejdet med journalistik i mange år, var det lidt af en åbenbaring for mig at starte på det første kursus i Det Journalistiske Håndværk. Jeg blev så grebet, at jeg tog en hel uddannelse, og det har været virkelig godt. Jeg har fået værktøjer, skabeloner og en helt anden struktur og forståelse end tidligere. Onlinegruppearbejdet har også fungeret perfekt. Jeg har fået og givet mere respons og feedback end nogensinde før, fortæller Hans Egholm.

- Det er en gammel drøm at blive journalist. Det føles godt at have taget skridtet, siger han.

Nye online-kurser for alle
Og online-kurser er noget, man kommer til at se flere af fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, fortæller udviklingskonsulent ved efter- og videreuddannelsen, Karen Tambo.

- Det er klart, at de forbedrede tekniske faciliteter øger mulighederne for online-forløb, og det er også noget, vi oplever en stigende efterspørgsel på. Ikke kun fra vores færøske kursister. Vi vil derfor løbende udvikle og udbyde nye kurser på dansk, som alle interesserede kan tage som enkeltforløb eller som en del af deres diplomuddannelse, fortæller hun.

Aktuelt udbydes der online-kurser i Retorik - formidling der fænger og Strategisk kommunikation i prakss II

Der er også oprettet en facebookside særligt for færinger, hvor man løbende kan få informationer om aktuelle online-kurser.


 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Mød Carlo og Helena. Det italienske/svenske ægtepar er gået fra Toscana sammen med deres æsler. Og i går ramte de udkanten af Aarhus på deres vej til Sverige. 
De har kun brugt 500 euro, siden de forlod Italiens grænser. De banker nemlig på dørene på tilfældige gårde, når det er tid til sove for natten. Og sover helst samme sted som æslerne. Jeg fulgte dem en eftermiddag og aften i deres jagt efter ly for natten.
De bød endda på aftensmad. 
#dmjx #journalistik #denmark #reportage #journalist #aarhus
  • Portrait of Bue, My classmate and photo-buddy this week 📷
  • Skinhead inspired photo series 5/5 #skinhead #mirror #blackandwhite #tattoo #bald #copenhagen #dmjx
  • Portraits from my class this week
  • InDesign uge på skolen ✌🏻️ #dmjx #gd #grafiskdesign #indesign #danmarksmedieogjournalisthøjskole
  • Portrait of Silas @silasstaal #portrait #photography #blackandwhite #dmjx
  • Spread from magazine layout #layout #indesign #typography #graphic #design #dmjx
  • De nye TVM'ere er ved at lægge sidste hånd på deres "håndværks-film", som er afslutning på deres første forløb. Jeg har assisteret den kære TVM- og FK-lære,  Svenne Friis, som her udleverer kamera til den lykkelige @marieallerslev Foto: @christinahanson #DMJX #DMJXminuge @bygballer