Service menu

Netværktøj: 3 gode råd, hvis du skal på Folkemødet og ikke har nået at forberede dig (eller et folketingsvalg har ødelagt den plan, du havde lagt)

”Gør dig klart, hvad du gerne vil opnå.” Sådan lyder et af rådene til næste uges folkemødedeltagere fra Thomas Uhd, chefrådgiver i Advice og underviser på kurset ”Spin og professionel politisk kommunikation”.

Thomas Uhd
Thomas Uhd. Chefrådgiver i Advice.

Du kan stadig nå at forberede dig
Allerede sidste efterår havde du sat tid af til at forberede din deltagelse på Folkemødet. Men så kom der lige en hasteopgave ind fra højre. Et budget fra venstre. En medvind bagfra. Og så lidt frisk kuling, der skar i øjnene og tvang opmærksomheden i en anden retning.

Pludselig er der mindre end en uge til, at Folkemødet begynder, og forberedelsen består stadig kun af tanker i baghovedet – eller også er de mere eller mindre gennemtænkte planer kuldsejlet, fordi politikerne foretrækker kagebord i valgkredsen i Sønderjylland eller østers i det nordjyske frem for stegt sild på Bornholm.

Men der er ingen grund til panik. Der er stadig meget at komme efter på Bornholm. Og du kan stadig nå at forberede dig.

Vi har bedt Thomas Uhd, chefrådgiver i Advice og underviser på kurset ”Spin og professionel politisk kommunikation” om 3 gode råd.

1. Gør dig klart, hvad du gerne vil opnå
- Det kan være okay at netværke og hygge sig, men min anbefaling er, at man gør sig klart, hvad man gerne vil opnå med deltagelsen. Man skal vide præcist, hvad det er, man vil. Så kommer det andet oveni.

- Det råd gælder også, hvis ens planer er blevet ændret grundet Folketingsvalget, og man for eksempel må gentænke et arrangement. Man skal huske, hvad det er, man gerne vil opnå.

2. Løb programmet igennem med en tættekam
- Det er for sent at stable et arrangement op fra bunden, så sørg i stedet for at løbe programmet igennem med en tættekam og se, hvor det giver mening at være til stede. Se for eksempel hvilke debatter, der kan understøtte dit mål med deltagelsen, forbered dig og vær aktiv i debatterne.

3. Udnyt – og forbered dig på – at posen er rystet rigtigt meget
- Alle ministerier og styrelser har trukket sig fra Folkemødet, og det samme har rigtigt mange politikere. Det betyder, at posen er rystet rigtigt meget, og at der er mange, der er ved at finde ud, hvad de skal lave i stedet for det, de havde planlagt. Så se på, hvor du kan gøre dig relevant og tag eventuelt kontakt til arrangører og byd dig til i forhold til et panel. Men forbered dig også på, at meget er lavet om.

Mangler du noget at snakke om?
Hvis det skulle vise sig, at en debat ikke lige handler om det, du troede, eller du mangler gode samtaleemner til netværkssnakkene kan vi i øvrigt supplere de gode råd med en lille anbefaling.

I 2012 udgav Jesper Gaarskjær, underviser på højskolens journalistuddannelse, bogen ”Bornholm besat – det glemte hjørne af Danmark under Anden Verdenskrig”, der fortæller historien om Bornholm under 2. Verdenskrig, hvor den egentlige befrielse for bornholmerne først kom et år efter, at resten af Danmark var befriet.

Læs mere om bogen ”Bornholm besat – det glemte hjørne af Danmark under Anden Verdenskrig”

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • TAKEOVER #eskesenm #swapkidsapp Kids with the flu means working from home. Yes, my home office is messy. I don't care. In fact I don't notice. Too busy making yet another pitch deck. I tried counting how many I have made up till now. 60-70!!! This time for #publico who -together with students from #dmjx - will help SwapKids with an operational plan for our forthcoming PR effort. I really need this. I've got a good handle on the strategic elements of our communication, but no experience executing. And in a bootstrapped startup there is only one to do the dirty work:) #loveit
  • Innocent Nature
  • God vind fremover, @designkmoe og @sabrinaspeiermann. Vi elsker jer. #dmjx
  • So silky and shiny
 #shinelikeadiamond #studio #weekday #dmjx #fashion #copenhagen
  • Anastasija 💎 #photooftheday #beauty #woman #portrait #fotografie #thoughtful #expression #dmjx #photography
  • Anastasija 💎 #photooftheday #beauty #woman #portrait #fotografie #thoughtful #expression #dmjx #photography
  • ❣ | #dmjx #blackandwhite #nude #hair #menstrualart
  • Ude i bølgen blå.. Slet ikke så koldt som jeg havde frygtet ! 🐟 Så mangler der "bare" speak til videoen..
#dmjx #swimbikerundk