Service menu

Krisekommunikation: Tag på ferie med ro i maven

Hvordan sikrer man sig som presse- eller kommunikationschef, når mediestormen rammer, mens man selv (og måske ens direktør) er på vinterferie? Tre aftaler er afgørende, fortæller chefrådgiver Anders Krarup.

Anders Krarup
Godt forberedt. Anders Krarup anbefaler, at du får dine aftaler på plads inden ferien.

Timing er afgørende, hvis en virksomhed rammes af en mediestorm. En hurtig og veltimet reaktion kan være forskellen på, om en mediestorm bliver en shitstorm eller blot et enkelt vindstød på en ellers solbeskinnet dag.

Men hvad gør man som presse- eller kommunikationschef, hvis journalisten ringer, mens direktøren er offpiste i Frankrig, og fagspecialisten ligger ved en pool i Caribien? Og hvad gør man, hvis man selv drømmer om at tage familien med på løjperne i Norge i samme uge?

- Du skal have aftaler på plads, konstaterer Anders Krarup, ejer og chefrådgiver i Krarup Kommunikation & Kompagni og tidligere chef i TV 2, Telia og HUR (Hovedstadens Udviklingsråd).

Man er intet værd uden baglandet

Særligt 3 aftaler er vigtige:

 • Aftalen med direktøren
 • Aftalen med fagspecialisterne
 • Aftalen med kommunikationskollegerne

- Der er mange firmaer, hvor direktøren tager på skiferie fulltime og giver besked om, at han ikke skal kontaktes. Eller hvor han er på løjpen fra 9-16 og ikke kan kontaktes i den periode. Det er fint nok. Men hvem er så direktør imens? Hvem kan udtale sig? Den aftale skal være på plads, forklarer Anders Krarup og fortsætter:

- Samtidig er det jo sådan, at et kommunikationsmenneske ikke er ret meget værd uden det faglige bagland. Der skal være nogen til at fodre hende med fakta.

Hvis nøglefagpersoner i organisationen er på ferie, skal der altså være nogen, der kan fylde ind. Og hvis det ikke kan lade sig gøre, er der ingen vej uden om mobiltelefonen.

- Hvis man vil have ansvar i en virksomhed i dag, skal man kunne have den slags aftaler, lyder det fra chefrådgiveren, der også underviser på blandt andet Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i krisekommunikation.

Og endelig er der så aftalen med eventuelle kolleger i en kommunikationsafdeling eller andre, der tager over, så det er klart, hvem der kan og skal gøre hvad.

Bliv bedre, til at håndtere kommunikationen, når mediestormen raser
Anders Krarup underviser på kurset "Krisekommunikation".

Lær at udvikle et krisebredskab for din organisation.

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • God vind fremover, @designkmoe og @sabrinaspeiermann. Vi elsker jer. #dmjx
 • So silky and shiny
 #shinelikeadiamond #studio #weekday #dmjx #fashion #copenhagen
 • Anastasija 💎 #photooftheday #beauty #woman #portrait #fotografie #thoughtful #expression #dmjx #photography
 • Anastasija 💎 #photooftheday #beauty #woman #portrait #fotografie #thoughtful #expression #dmjx #photography
 • ❣ | #dmjx #blackandwhite #nude #hair #menstrualart
 • Ude i bølgen blå.. Slet ikke så koldt som jeg havde frygtet ! 🐟 Så mangler der "bare" speak til videoen..
#dmjx #swimbikerundk
 • Cykel rig #bike#bikerig#rig#sony#sonya7sii #tvm11#dmjx#copenhagen #københavn #filmmaker #daredevil
 • Et meget hvidt rum #dmjx #dmjxphoto #børsenfoto