Service menu

Kikset design blæst op på Højbro Plads

Lauritz Hansen fra Grafisk Design på DMJX har som vinder af Oreo designkonkurrence i den grad fået eksponeret sit kreative talent

Hvis du inden for den seneste uges tid er gået forbi Storkespringvandet på Højbro Plads i København, er dette kæmpe store banner nok ikke gået dine øjne forbi.

Banneret er 220 m2 stort og udformet af Lauritz Hansen, som læser Grafisk Design på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Han har sammen med en lang række andre designtalenter deltaget i en landsdækkende konkurrence om at skabe en personificeret udgave af den over 100 år gamle kiks, Oreo’en.

Det gjorde han så godt, at Oreo har tildelt ham vinderpræmien på 15.000 kroner – og ikke mindst æren af at få sit bidrag ud at arbejde i virkeligheden.
 
- Det er mega underligt at se sit design blasted op på et kæmpe banner. Sgu noget, jeg gerne vil skrive på CV'et, siger Lauritz Hansen.

Ideen bag designet
Den 23-årige vinder forklarer her, hvilke tanker, der ligger bag hoppende kikse-mand.

- Idéen bag illustrationen, bunder i ordet "Twist", der er en af Oreo's 10 "Playful Attributes". Jeg fik karakteren til at Twiste sit hoved, fordi det er det, man gør med en Oreo. Det ligger nærmest instinktivt, fortæller Lauritz Hansen.

- Derudover ville jeg gerne give karakteren et funky/flyvsk udtryk. Derfor gjorde jeg armene lange og runde med flow, så hænderne delvist kunne hive og scratche i hver deres retning. At tungen så kunne slikke cremen af, var en lille gave, der kom hen ad vejen, forklarer han.

Københavnere, som holder sig inden døre i forårsregnen, har mulighed for at beundre designet i cafeernes Go-Card-holdere.

Se mere af Lauritz’ grafik på hans private hjemmeside.
 


 

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Mød Carlo og Helena. Det italienske/svenske ægtepar er gået fra Toscana sammen med deres æsler. Og i går ramte de udkanten af Aarhus på deres vej til Sverige. 
De har kun brugt 500 euro, siden de forlod Italiens grænser. De banker nemlig på dørene på tilfældige gårde, når det er tid til sove for natten. Og sover helst samme sted som æslerne. Jeg fulgte dem en eftermiddag og aften i deres jagt efter ly for natten.
De bød endda på aftensmad. 
#dmjx #journalistik #denmark #reportage #journalist #aarhus
  • Portrait of Bue, My classmate and photo-buddy this week 📷
  • Skinhead inspired photo series 5/5 #skinhead #mirror #blackandwhite #tattoo #bald #copenhagen #dmjx
  • Portraits from my class this week
  • InDesign uge på skolen ✌🏻️ #dmjx #gd #grafiskdesign #indesign #danmarksmedieogjournalisthøjskole
  • Portrait of Silas @silasstaal #portrait #photography #blackandwhite #dmjx
  • Spread from magazine layout #layout #indesign #typography #graphic #design #dmjx
  • De nye TVM'ere er ved at lægge sidste hånd på deres "håndværks-film", som er afslutning på deres første forløb. Jeg har assisteret den kære TVM- og FK-lære,  Svenne Friis, som her udleverer kamera til den lykkelige @marieallerslev Foto: @christinahanson #DMJX #DMJXminuge @bygballer