Service menu

Hver tiende ansøgning gik til os

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole kan igen i år notere en rekord i antallet af ansøgninger. 9,35 % af alle kvote 2-ansøgninger på landsplan gik til en af højskolens uddannelser


Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er fortsat et uhyre populært valg, når landets unge skal vælge uddannelse.

Da fristen for at ansøge udløb mandag, havde højskolens ni uddannelseslinjer fået tilsammen 4.593 ansøgninger. Det er ikke alene en stigning på godt 11 % (456 ansøgninger) i forhold til sidste års rekord, men udgør også 9,35 % af samtlige kvote 2-ansøgninger, som i år er sendt til landets uddannelsesinstitutioner gennem den koordinerede tilmelding, KOT.

- Den store interesse giver os yderligere mulighed for at håndplukke de største talenter, men betyder samtidig, at vi desværre må afvise endnu flere. Heldigvis fordeler stigningen sig bredt, og eksempelvis har vores indsats for at få flere ansøgere til Medieproduktion og Ledelse, som er en af vores mindre kendte uddannelser blandt de unge, båret frugt. Så vi er rigtig godt tilfredse, siger rektor Jens Otto Kjær Hansen.

Kæmper om 557 studiepladser
Højskolen optager i 2013 557 studerende. Det betyder samlet set, at kun 12 procent af ansøgerne kommer ind – og det er vel at mærke uden at kvote 1-ansøgningerne til Kommunikationsuddannelsen er talt med. Kommunikationsuddannelsen er den eneste uddannelse, som ikke holder optagelsesprøve. Her optages både studerende på baggrund af karaktergennemsnit og motiveret ansøgning.

Årets nåleøjer er TV- og Medietilrettelæggelse, Fotojournalistik og Visuel Kommunikation, som alle har plads til under 7 % af ansøgerne.

Liste over årets ansøgere sammenlignet med sidste års rekord samt antal optagne i tal og procenter.

Uddannelse

Ansøgere 2013

Ansøgere 2012

Optagne i tal og %

Journalistik

1568

1400

252 / 16,1 %

Fotojournalistik

254

285

16 / 6,3 %

Tv- og Medietilrettelæggelse

637

564

41 / 6,4 %

Medieproduktion og Ledelse

352

282

60 / 17 %

Visuel Kommunikation *

1442

1152

85 / 6,9 %

Kommunikation

340

253

105 / 30,9 %

I alt

4593

3936

559 / 12,1 %


* Visuel Kommunikation består af de fire uddannelseslinjer Fotografisk Kommunikation, Grafisk Design, Interaktivt Design og Kreativ Kommunikation

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Et okay snit, måske mangler der lidt finish, men ellers er min gruppe fint tilfredse med min after eight cheesecake. #cheesecake #aftereight #dmjx #kagegruppen #denstorebagedyst #godkendtafblomsterberg #ingenklagerJacobbager
  • Min studiegruppe er vild med post-its 🙈🙉🙊 #dmjx
  • Rimelig træt type arbejder med InDesign 💻 #kk #dmjx #indesign #lignerlidtharrypotter
  • Croquis drawing session 1 minute #croquis #drawing #illustration #doodle #sketch #dmjx #
  • AI-concepts
_
#dmjxkk #dmjx #machinelearning #artificialintelligence #ai #technology
  • Exhausted
_
#dmjx #dmjxkk
  • Reflecting 
_
#learningbyreflection #learning #reflection #dmjxkk #dmjx
  • Reflecting on the past experience using reflection cards
_
#dmjx #dmjxkk #reflection #learning #learningbyreflection