Service menu

Hædret med Kronprinsparrets Stjernedryspris

Lærke Posselt er udpeget som et af årets to største kunstneriske talenter og får overrakt prisen af kronprinsparret ved en stor uddeling den 27. september
 

Foto af en af de små skønhedsdronninger fra Lærke Posselts prisbelønnede serie

 

”Lærke Posselt har en evne til at formidle historier fra en virkelighed, der til tider kan virke mere fiktiv end realiteterne og en evne til at skabe visuelle fortællinger, der brænder sig ind på nethinden – i en tid, hvor nyhedsstrømmen er hektisk og historier hurtigt glemmes”.

Sådan lyder det i den pressemeddelelse, som Bikubenfonden netop har udsendt i anledning af, at Lærke Posselt får tildelt den ene af  Kronprinsparrets Stjernedryspriser 2014.

Den anden går til skuespilleren Johanne Louise Schmidt.

Vandt store priser som studerende
Lærke Posselt dimitterede sidste sommer som fotojournalist  fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Og det er da også især hendes meritter og prishjemtagelser under studietiden, hun hyldes for.

Blandt andet fremhæves det i begrundelsen, at hun i 2012 vandt priser i World Press Photo samt Pictures of the Year International for portrættet af dansk-iranske skuespiller Mellica Mehraban.

Desuden fremdrages hendes fotoserie om livet som børnemodel ved skønhedskonkurrencer i USA og fotografier af tilværelsen som afvist asylansøger.
Begge dele kan opleves på fotografens egen hjemmeside.

Se uddelingen på tv
Uddelingen af Kronprinsparrets Priser 2014 afholdes den 27. september i det nyåbnede Musikkens Hus i Aalborg og vises på DR1 kl. 20.
Ud over hæderen får begge Stjernedrysprismodtagere 50.000 kr.

Bikubenfonden stiftede Kronprinsparrets Priser i 2004 som en bryllupsgave til parret, og parret vælger selv prismodtagerne efter indstilling fra to rådgivende komitéer.

Stjernedryspriserne gives som anerkendelse til to yngre danske kunstnere, der allerede har gjort sig bemærket, og som man fortsat forventer sig meget af.

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Croquis drawing session 1 minute #croquis #drawing #illustration #doodle #sketch #dmjx #
  • AI-concepts
_
#dmjxkk #dmjx #machinelearning #artificialintelligence #ai #technology
  • Exhausted
_
#dmjx #dmjxkk
  • Reflecting 
_
#learningbyreflection #learning #reflection #dmjxkk #dmjx
  • Reflecting on the past experience using reflection cards
_
#dmjx #dmjxkk #reflection #learning #learningbyreflection
  • AI-concept
_
#technology #dmjx #dmjxkk #artificialintelligence #machinelearning
  • AI-concepts
_
#machinelearning #artificialintelligence #dmjxkk #dmjx #technology
  • AI-concepts
_
#technology #dmjx #dmjxkk #artificialintelligence #machinelearning