Service menu

Fotostuderende tog Årets Pressefoto

Et foto af den prostituerede Bonnie i aktion er netop kåret til Årets Pressefoto. Det er taget af Marie Hald fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun og to øvrige fotojournaliststuderende vandt desuden de 3 prestigefyldte reportagekategorier

Årets Pressefoto - Marie Hald

 

Sløret for hvem der løb med priserne ved Årets Pressefoto er netop blevet løftet i Den Sorte Diamant i København.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er forvent med at klare sig godt ved den største danske fotokonkurrence. Alligevel bliver denne eftermiddag noget nær uforglemmelig.

Således løb fotojournaliststuderende med 1.-pladsen i både Årets danske reportage, Årets udenlandske reportage og i Åben klasse.
Desuden blev det til 2.-pladser i kategorierne Årets danske hverdagsbillede samt for Årets interaktive multimedie.

Og ikke mindst blev et af Marie Halds billeder fra fotoserien om den prostituerede Bonnie valgt til Årets Pressefoto – det bedste billede på tværs af alle kategorier.

Tre 1.-pladser til unge kvinder

For den samlede reportageserie om Bonnie modtog Marie Hald desuden prisen for Årets danske reportage.


Årets danske reportage - Marie Hald
Marie Hald har gennem et år fulgt Bonnie, der er prostitueret og mor til 3. I den tid har hun boet hos hende, lært hendes familie at kende og været med hende på job.
37-årige Bonnies mål er, at give børnene et bedre liv end det, hun selv har haft.

 

 

 

Årets udenlandske reportage - Lærke Posselt

Lærke Posselt modtog prisen for Årets udenlandske reportage for fotoserien Beautiful child, hvor hun i en verden af kunstige tænder, negle og øjenvipper fulgte og portrætterede en række småpiger og deres forældre under skønhedskonkurrencer i Alabama, Georgia og South Carolina.

 

 

 

 

Åben Klasse - Sofie Amalie Klougart
I den Åbne klasse, som tildeles et billede eller en serie, som ikke kan placeres i andre kategorier, vandt Sofie Amalie Klougart for en reportage fra en dansk swingerklub. Heri giver hun med egne ord et portræt af en seksuel subkultur og et rum, hvor seksualitet udforskes.

 

 

 

Stolt uddannelsesleder

Søren Pagter, som er leder af Fotojournalistuddannelsen, kan naturligt nok næsten ikke få armene ned.

- Det er en utrolig præstation. Jeg vil mene, at det er de 3 største kategorier og så lige toppet med Årets pressefoto. Vi har ofte klaret os godt, men det her er helt vildt. Og præstationen bliver ikke mindre af, at alle serierne er taget som 7.-semesters-opgaver. Altså ikke mens de har været ude i praktik, siger Søren Pagter.

 

Endnu to priser

Som om den præstation ikke var stor nok, løb endnu to af højskolens fotojournaliststuderende med priser.

Morten Germund snuppede en 2.-plads i kategorien Årets danske hverdagsbillede, mens Asger Ladefoged modtog en 2.-plads for Årets interaktive multimedie.
 

Årets danske hverdagsbilleder - Morten Germund

 

Årets interaktive multimedie - Asger Ladefoged
Se produktionen på b.dk


I alt blev der uddelt priser i 15 kategorier. Se mere på Pressefotografforbundets hjemmeside

Køb bogen Årets Pressefoto 2012-2013 i højskolens boghandel
 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • 2nd picture from an school assignment where we had to use one lamp to create different kind of light. Here's a soft frontal light. Again, hanna, my classmate, is working it. YASSSS! #dmjx #geisha #jasko #fashion #model #girl  #photography #kimono #blue
  • I dag har været en atypisk men også ret TVM-relevant dag. Har kørt Nordjylland tyndt for interviewe politikere, embedsfolk og borgere i forbindelse med en ny tværkommunal aftale. Det lyder tørt men undgik de obligatoriske kaffebrygning- og person-arbejder-ved-tastatur-optagelser💪🏼 @bygballer #dmjx #dmjxminuge
  • Why doodle on paper? #penol777 #inkmaster #dmjx #doodle #boredcreative
  • Skinhead inspired photo series 1/5 #skinhead #child #hardcore #copenhagen #dmjx
  • 😎😎 #glitter #glam #sunglasses #dmjx #boy #blonde #blue #sunglassesinside
  • På den igen ❤️🎥 #tilrettelæggerliv #tvm #dmjx #filmmaking #filmphotography #filmmaker #filmproduction
  • School assignment, create a direct and hard light using one lamp. Ihave the hottest classmates ever. #modelbutnotamodel #dmjx  #fashion #geisha #werk #jasko
  • School project going well📚📸
#portrait #girl #cloak #shadow #photography #flash #canon #dmjx