Service menu

Fotobog på vej: Der findes ingen formler for det perfekte fotografi

En bog, der taler om fotografiet, frem for at vise det. Det er udgangspunktet for en international lærebog fra Søren Pagter, leder af Fotojournalistuddannelsen på DMJX. Han har netop modtaget støttekroner til at realisere projektet i 2016


Søren Pagter kan med en bevilling holde skrivefri i foråret. Foto: Anders Hviid
 

- Det er faktisk mere en ordbog, end en fotobog, forstået på den måde, at jeg vil sætte ord på fotografiet. Det er en bog, der skal give redskaber til at tale om fotografiet.

Sådan siger fotojournalist-leder, Søren Pagter, som mod slutningen af året forventer at udgive en lærebog med titlen ”Det nødvendige fotografi”, som henvender sig til både danske og internationale fotojournaliststuderende og -interesserede.

Ikke desto mindre har han netop modtaget 50.000 kroner fra Politiken-Fonden til at købe rettigheder til at vise fotos og andre 50.000 kroner fra Aarhuus Stiftstidendes Fond til at blive købt fri fra en del af sin undervisning for i stedet at skrive bogen.

- Der vil selvfølgelig være få, udvalgte fotos i, men udgangspunktet for bogen er, at det ikke er det visuelle i fotografiet, som sådan, der er interessant. Der findes ingen visuelle formler for det perfekte fotografi. Men der findes metoder og virkemidler til at fortælle de gode historier med fotografiet. Det er dem, jeg vil vise. Så kan læseren selv finde de gode eksempler og kigge på dem med udgangspunkt i den viden, de får fra bogen, siger Søren Pagter.

Fotografiet er nyttigt og vigtigt
Markedet byder ikke på en lignende bog, som Søren Pagter kender til. Og det store fokus på historiefortælling er da også dét særkende for Fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, som har været med til at grundlægge dens ry som en af verdens bedste.
 
- Fotografiet skal bruges, fordi det er nyttigt i mediebilledet og kan fortælle historier. Derfor lægger bogens fokus på fotoets indholdsmæssige del, ikke på det tekniske, siger Søren Pagter.

”Det nødvendige fotografi” udkommer ved højskolen forlag Ajour, hvor forlagschef Teddy Pedersen, til stor glæde for Søren Pagter, har påtaget sig at være redaktør på bogen.
 

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Mød Carlo og Helena. Det italienske/svenske ægtepar er gået fra Toscana sammen med deres æsler. Og i går ramte de udkanten af Aarhus på deres vej til Sverige. 
De har kun brugt 500 euro, siden de forlod Italiens grænser. De banker nemlig på dørene på tilfældige gårde, når det er tid til sove for natten. Og sover helst samme sted som æslerne. Jeg fulgte dem en eftermiddag og aften i deres jagt efter ly for natten.
De bød endda på aftensmad. 
#dmjx #journalistik #denmark #reportage #journalist #aarhus
  • Portrait of Bue, My classmate and photo-buddy this week 📷
  • Skinhead inspired photo series 5/5 #skinhead #mirror #blackandwhite #tattoo #bald #copenhagen #dmjx
  • Portraits from my class this week
  • InDesign uge på skolen ✌🏻️ #dmjx #gd #grafiskdesign #indesign #danmarksmedieogjournalisthøjskole
  • Portrait of Silas @silasstaal #portrait #photography #blackandwhite #dmjx
  • Spread from magazine layout #layout #indesign #typography #graphic #design #dmjx
  • De nye TVM'ere er ved at lægge sidste hånd på deres "håndværks-film", som er afslutning på deres første forløb. Jeg har assisteret den kære TVM- og FK-lære,  Svenne Friis, som her udleverer kamera til den lykkelige @marieallerslev Foto: @christinahanson #DMJX #DMJXminuge @bygballer