Service menu

Fejring af 15 første FK-fotografer (og 155 andre dimittender)

171 dimittender fra højskolens uddannelser i København blev hyldet og fejret med taler, legater og bragende bifald i Imperials værdige rammer


Tekst: Dan Hansen
Fotos: Tue Blichfeldt


Landets 15 første bachelorer i Fotografisk Kommunikation blev fredag sluppet ud på arbejdsmarkedet.
Det skete ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles dimission for i alt 171 dimittender fra de visuelle uddannelser samt TV- og Medietilrettelæggelser og Medieproduktion og Ledelse på Campus Øst.

Imperial Biograf lagde storslåede og alligevel intime rammer til festlighederne, hvor der var uddeling af eksamensbeviser, legater fra branchesamarbejdspartnere og taler ved henholdsvis højskolens rektor Jens Otto Kjær Hansen og ved Morten Hesseldahl, direktør for Det Kongelige Teater.


Uddannelsesleder Karen-Margrethe Österlin er på scenen for at uddele eksamensbeviser til landets allerførste Bachelorer i Fotografisk Kommunikation. Rektor Jens Otto Kjær Hansen gør sig klar til at uddele de første 15 af af eftermiddgens 171 håndtryk.


I sin lykønskningstale til de nye bachelorer talte rektor Jens Otto Kjær Hansen om de udfordringer og særligt de muligheder, som venter ude i horisonten.

- I skal ud og udvikle den kommunikation, som er samfundets motor. Det er jer, som skal lave de nye løsninger, aktiviteter og virksomheder, som der er brug for, sagde han.

Han dvælede samtidig ved det engagement, som højskolen og underviserne lægger i hver eneste studerende i kampen for at skabe de allerdygtigste medarbejdere til medie- og kommunikationsbranchen."Vi vil gerne huskes"
- Når I nu forlader os og skal i sving ude i brancherne, så husk at lade tankerne gå tilbage til højskolen. Vi vil gerne huskes, sagde Jens Otto Kjær Hansen.

Hav mod til at fejle
En tidligere studerende, som ikke har glemt højskolen, er Morten Hesseldahl, teaterchef, og uddannet grafonom fra DMJX i 1990.

Han gratulerede med eksamensbeviset og beroligede en del af de nye dimittender ved at fortælle, at det ikke er karaktererne, men de menneskelige egenskaber og værdier, som bliver afgørende for deres succes på arbejdsmarkedet.

- I skal nok klare jer. Ikke på grund af de karakterer, I får, men på grund af de karakterer, I har, sagde han.


Morten Hesseldahl i rammer, der var en teaterchef værdig


Ifølge teaterchefen kan man udrette mirkaler, hvis man har vilje, kunnen og legitimitet – og en vis portion løvehjerte.

- Hav mod. Også til at fejle. Det er ok at fejle på grund af mod. Men ikke på grund af amoral, sagde Morten Hesseldahl.

Legatregn fra branchen
I sin mere end 70 år lange historie, har højskolens afdeling i København haft et nært forhold til branchen. Det ses ikke kun ved de hyppige samarbejder mellem studerende, undervisere og virksomheder, men også på en festdag som denne, hvor hele 10 dimittender modtog et legat som anerkendelse af indsatsen under studieforløbet.

Nationalbankens Legat gik Ilena Mette Nielsen fra Grafisk Design, som ifølge begrundelsen er den studerende på uddannelseslinjen, som har gennemgået størst udvikling. Ydermere er hun et lysende bevis på, at man med nogenlunde lige dele positiv energi, arbejdsomhed og gåpåmod kommer længst, lød det desuden.


Lektor Julie Katrine Andersen overrakte legatet til Ilena Mette Nielsen


Uddannelsesleder på TV- og Medietilrettelæggelse, Nikolaj Christensen, uddelte Producentforeningens, TV2’s og Danmarks Radios uddannelses- og rejselegat til en studerende, som har leveret et særligt fagligt og socialt bidrag.

Det tilfaldt Mathias Nielsen, som blev fremhævet for at have egne ambitioner og kunnen, men også evner til at løfte andres præstationer. Herudover blev han rost for at være et teknisk meget stærk multitalent, der selv kan lave den musik der skal bruges i produktionerne og sørge for indtalingen.


Et stolt multitalent med legatet inden for rækkevidde


Tammes Alexander Thomsen Bernstein fra Kreativ Kommunikation modtog årets legat fra HK/Privats Ophavsretsfond.
Det blev uddelt af faglig konsulent Tina Holm Møller, der læste op fra motiveringen, som blandt andet kaldte modtagerne for ”en entusiastisk og engageret art director, der gang på gang leverer velfunderede, indsigtsfulde og originale løsninger”. Hans sans for det visuelle, for digitale koncepter, og for at skabe unikke og skæve idéer i et stort antal, blev desuden fremhævet.


Tammes Alexander Thomsen Bernstein lykønskes af HK’s Tina Holm Møller


Allerfonden uddelte hele seks rejselegater, som skal bruges til ophold på udvalgte udenlandske uddannelsesinstitutioner. Legaterne blev uddelt af Jesper Jungersen, som er Aller Tryks administrerende direktør og desuden næstformand i højskolens bestyrelse.

To legater til brug for et ophold på Rochester University of Techlogy tilfaldt studerende fra Medieproduktion og Ledelse, nemlig Sandra Stauersbøll Nielsen og Joachim Bruun SchmidtSandra Stauersbøll Nielsen har igennem uddannelsen udvist særlig interesse for trykt medieproduktion særligt inden for emballageområdetJoachim Bruun Schmidt har igennem hele MPL-studiet fokuseret på kvalitetsstyring inden for trykt medieproduktion. Særligt inden for magasinproduktion.


Rasmus Anker og Sara Emilie Spon, begge fra Interaktivt Design, modtog fra Allerfonden legater til Summer intensive in Interaction Design Summerschool under den velrenommerede School of Visual Arts.Rasmus Anker blev i begrundelsen fremhævet for, under sit studium, at have rykket sig positivt, evnet at sætte sin kreativitet i spil uanset problemstilling og for nysgerrigt at deltage i at udvikle både sig selv, sine medstuderende og undervisereSara Emilie Spon har nu sort på hvidt bevis for, at hun besidder en nysgerrighed og stædighed, som sætter hende i stand til at problemløse originalt. Hun er desuden samarbejdsorienteret og har et særligt talent for at sætte egen og andres kreativitet i spil, lød det i begrundelsen.


Legater til ophold på Tuscany Photographic Workshops, et samlingspunkt for summerschools, der tilbyder færdiguddannede fotografer intensive undervisningsforløb, som alle tilrettelægges og eksekveres med verdens kendteste fotografer, modtog Emil Lyders og Pernille Vinkel fra Fotografisk Kommunikation.Emil Lyders blev fremhævet for sit talent for at fotografere unikt og sin evne til at tune sig ind på de personer, han skal fotografere, hvilket resulterer i originale fotografier, der æstetisk rammer publikum og sætter følelser i gangPernille Vinkel rostes for at have rykket sig markant i løbet af de 3 år. Et strålende eksempel på, hvordan man kan kombinere innovation og kreativitet med akademiske værktøjer til at konceptudvikle visuel kommunikation i nye markeder


Som bestyrelsesmedlem i Grafisk Arbejdsgiverforening fortsatte Jesper Jungersen i rollen som julemand, da legatet fra De grafiske fags legatfond skulle uddeles.

Det tilfaldt Tilde Kjelgaard Langholz fra Medieproduktion og Ledelse.
I motivationen blev Tildes sociale og administrative engagement fremhævet. Hun har været en god klassekammerat og en, man spurgte, hvis man var i tvivl om noget., Desuden blev både hendes evner som studerende og hendes karaktergennemsnit fremhævet.Manden med legaterne, Jesper Jungesen, uddelte eftermiddagens sidste til Tilde Kjelgaard Langholz fra Medieproduktion og Ledelse

Efter den officielle del af eftermiddagen, fortsatte festlighederne i den imponerende foyer hos Skandinaviens største biograf.
 

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • #denmark #danemark #dinamarca #aarhus #DMJX #aarhus2017 #visitaarhus #aarhusguide  #explore #guide #instatraveling #igersdenmark #igersaarhus #kirstenkkester #storytelling #travel #traveling #travelgram #cold #night #solitude #silence #ig_captures #master_shots #livefolk #streetphotography #streetphoto #follow #followme #photooftheday
  • favorit sted 🌴 #dmjx #oldskool
  • Friday on top #dmjx #design #graphic #illustration #sketch #croquis #drawing
  • magasinlayout 🍿💯 #dmjx #yndlingsopgave
  • Journalistspire 📽👍 #dmjx
  • ⚪️⚫️#portrait #beautiful @nathalieprieme #swing #london #zebrastripes #canon #dmjx
  • First take on a magazine cover. Using my own portraits of Virgil Abloh for Soundvenue magazine
#dmjx #graphicdesign #indesign #layout #magazinecover #virgilabloh #white #black #soundvenue
  • Magazine week 🔶🔸 #dmjx